foto: Jiří Zemen, PrahaIN.cz/Hot dog, ilustrační foto
Když dva dělají totéž, není to totéž. Rooster Sausage Gourmet totiž nabízí ručně vyráběné domácí vepřové klobásky v bagetce z řemeslné pekárny v několika variantách.
Například se slaninou zauzenou přírodním kouřem, s domácím cibulovým chutney z karamelizované cibule s jablky a ciderem anebo s francouzskou hořčicí Savora, nakládanou červenou cibulkou v pivě a divokém koření.
Majitelé hovoří o neskutečné chuti, hosté o abnormálně vysoké ceně.
Speciální hot dogy totiž stojí rovných 175 korun.
PrahaIN.cz si jich všimla na Letné minulý víkend.
Dalším bonusem může být i vegetariánská varianta všech uvedených pokrmů. Na Letné jich stánek nabízel rovnou pět.
Redakce se podívala také do dalších restaurací. Typicky americkou rychlovku totiž nabízí řada metropolitních podniků. Tak vysokou cenu jsme ovšem nezaznamenali v žádném.
Cena popisovaných hot dogů. Foto: PrahaIN.cz
Ikea
Hot dog se v České republice ujal nejen díky stánkům rychlého občerstvení, ale i díky prodejci nábytku Ikea. V květnu jsme se byli podívat do tamní restaurace, kde je uvedený pokrm velice populární.
Klasický hot dog s párkem stojí 25 korun. V menu se dvěma kusy a bezedným kelímkem se cena vyšplhá na 65 korun. Zeleninový stojí dvacet korun a v menu s pitím pětapadesát.
„Téměř každý čtvrtý hot dog, který prodáme, je zeleninový. Zájem o něj roste, a to nás moc těší. Naší strategií je totiž nabízet bezmasé produkty, které jsou prospěšnější nejen pro nás, ale díky nižší klimatické stopě i pro naši planetu,“ uvedl pro PrahaIN.cz Jakub Slavík za IKEA.
Kdybychom se znovu vrátili na Letnou, tamní gastronomický koutek nabízel ještě jednu, levnější variantu hot dogu. Klasický stál 120 korun, vyšší verze (zelí, cibule, okurka) vycházela na 140 korun.
Levnější verze. Foto: PrahaIN.cz