Játrová paštika. V Česku velmi oblíbená pochoutka, a to nejen pro táborníky, vodáky a výletníky. Už u královských dvorů se o paštice mluvilo jako o lahůdce, později se začala konzervovat. Může se ale stát, že to, co považujete za pravou játrovou paštiku, ve skutečnosti není tak úplně ona. Spotřebitelský časopis…
O hospodách v hlavním městě, kde se čepují svrchně kvašená piva, jsme v minulosti již informovali. Ačkoli cena tohoto alkoholického nápoje…
Když dva dělají totéž, není to totéž. Rooster Sausage Gourmet totiž nabízí ručně vyráběné domácí vepřové klobásky v bagetce z řemeslné pekárny…
V moravských Valticích začnou s prodejem prvního letošního burčáku v pátek 18. srpna. Jeho kvalita může napovědět, jaká bude letošní úroda vína,…
REPORTÁŽ: Špindlerův Mlýn v létě sice nemá takové renomé, jako když se do Krkonoš v zimě sjíždí tisíce lyžařů, ale i tak hory nabízejí desítky…
REPORTÁŽ: „Pane, mně se nestalo, že by se někdo tak často chodil ptát na jídelní lístek, jestli není starý.“ Tak přesně těmito slovy nás přivítal…
Kdo bydlí či pracuje v centru Prahy a nechce vařit, nemusí nutně spoléhat pouze na předražené turistické restaurace, kde se nají nejméně za tři…
Na redakci PrahaIN.cz se začíná obracet celá řada turistů. Fotí, posílají a informují nás o „zajímavostech“, kterých si během letní dovolené…
REPORTÁŽ: Rusko po vpádu na Ukrajinu rozhodně nepatří mezi oblíbené země. Mnoho Čechů mělo ale vůči tomuto státu negativní vztah i předtím.…
Časy, kdy jsme byli zvyklí, že oběd v restauraci vyjde zhruba na sto korun, jsou dávno pryč. Nyní musíme počítat s tím, že se sotva vejdeme…
ROZHOVOR: Vysočina, podzim, rok 1923. Tichými uličkami Bratroňova (vesnička u Nasavrk) se ozývá drkotání koleček dřevěného vozíku. Okolo se šíří…
V Praze je řada podniků, které dobře prosperují a bez rezervace je v nich téměř nemožné si sednout. Důkazem je například pivnice U Zlatého…
PrahaIN.cz měla v uplynulých dvou letech několik jednání v horní komoře Parlamentu. Vždy probíhala v neformálním duchu a vždy jsme se stavili…
Značně rozčílený se minulý týden ve středu na redakční telefon dovolal Michal Škápa, shodou okolností podnikatel v oboru gastronomie z obce…
PrahaIN.cz pravidelně informuje o cenách zmrzliny. Všímali jsme si jí v centru Prahy, v okrajových částech, na koupalištích. Zaznamenali jsme…
REPORTÁŽ: Letiště Václava Havla v Praze nabízí řadu míst k posezení a jídlu. Ať už se jedná o „zásobárnu“ pekařství Paul, vietnamský street-food…
REPORTÁŽ: Naše redakce vyráží mapovat ceny a nákupní zvyklosti Čechů do Německa pravidelně. Nyní jsme jen projížděli a krátce zastavili…
Český Krumlov leží asi dvacet kilometrů od Českých Budějovic. Rozkládá se pod hřebenem Blanského lesa a protéká jím oblíbená Vltava. Mezi Čechy…
REPORTÁŽ: PrahaIN.cz zavítala na Slovensko. Několik dnů jsme trávili ve Vysokých Tatrách, konkrétně ve Starém Smokovci, nejstarší osadě…
Především mezi mladými Čechy v posledních letech vzrostla obliba ledových čajů Arizona. Pochází ze Spojených států amerických a v minulosti…
Už více než deset let tisíce lidí během léta navštíví občerstvovací autobus v Přepeřích u jezu na Jizeře. Z návštěv místní rarity se stal letitý…
Currywurst je jedním ze symbolů německého street foodu. Populární je především v Berlíně, kde najdete pouliční stánky nabízející tento produkt…
ROZHOVOR: Před čtyřmi lety Veronika Vavrová otevřela uprostřed Vinohrad malou pekárnu, která svými produkty zásobovala pražské kavárny. Prodej…
Camping Bijela Uvala, Chorvatsko, Istrie, čtyři hvězdy. Takto stručně můžeme specifikovat oblíbenou destinaci nejen českých rodin. Na místo…
Hygienická stanice hlavního města Prahy (HSHMP) prováděla od května do června letošního roku kontrolu kvality zmrzliny v sedmnácti různých…
Vysoké teploty, které v Praze panovaly, představují zátěž pro náš organismus. Ochladit nás mohou kromě studené sprchy či bazénu také vybrané…
PrahaIN.cz získala hned od několika čtenářů detailní informace o Chorvatsku. Turisté se pohybovali na Hvaru, v Dubrovníku, ale také na Makarské…
ROZHOVOR: Česká gastronomie se za poslední roky změnila. Zmizely některé stálice jídelních lístků, pryč jsou i zeleninové oblohy. O vývoji…
REPORTÁŽ: Tuctové vietnamské bistro, kterých v Praze najdeme desítky. Tak na první pohled vypadá nový podnik na Vinohradech.