REPORTÁŽ: Kudowa-Zdrój. Místo, které se už stalo cílovou destinací desítek tisíc Čechů. Jezdí sem prakticky každý rok. V prosinci bývají návaly tak velké, že mnohdy překvapují i stánkaře. Jak už jsme ve středu poznamenali, na místo jsme vyrazili také.
Již více než deset let mají obchodníci povinnost označovat pečivo vyrobené ze zmrazených polotovarů, nařizuje jim to vyhláška Ministerstva…
Ačkoliv svátek svatého Martina a tradiční svatomartinské hody jsou již dávno za námi, husa na pultech obchodů stále zůstává. V Albertu…
Vídeňský řízek se často považuje za ten vůbec nejlepší. V Česku ho ale spolehlivě válcují vepřové a kuřecí varianty, které jsou koloritem…
Třikrát v jediném týdnu jsme se v prodejně Albert setkali s tím, že zákazník u pokladny vracel balení třiceti vajec. Až při placení mu totiž…
Praha není tak kosmopolitní jako třeba Berlín, Paříž či Brusel, přesto tady najdeme restaurace z mnoha koutů světa. Je tu mnoho indických restaurací…
ROZHOVOR: Na dveře nám už pomalu ťuká období, kdy se budou prohýbat stoly pod různými dobrotami. Vánoce jsou obdobím lehkého obžerství, kdy tělu…
ROZHOVOR: Manažer národního týmu kuchařů a farmářských trhů v Plzni, Tomáš Popp, v rozhovoru pro server PrahaIN.cz hovoří o současném stavu…
ROZHOVOR: „Ceny si nemůžeme dovolit zvednout vzhledem ke konkurenci ostatních podniků a pomyslné hranici, za kterou je ochotna většina zákazníků…
PrahaIN.cz v minulosti psala o sekané v housce z Globusu, která je prý pro supermarket ikonická. Kdo tady někdy byl, možná viděl, jak nesmírně…
REPORTÁŽ: Redakce PrahaIN.cz měla na několik hodin možnost vařit s mistrem na chorvatskou kuchyni, šéfkuchařem restaurace Chorvatský mlýn Karlem…
REPORTÁŽ: Ve čtvrtek proběhl v pražských Letňanech 14. ročník mezinárodního veletrhu hotelového a restauračního zařízení, potravinářství…
REPORTÁŽ: V pondělí odpoledne se v prostorách hotelu Pyramida uskutečnilo slavnostní vyhlášení soutěže Kantýna roku. Tu pořádá organizace Klub…
V centru Prahy jsme již zvyklí na obchody s kýčovitými suvenýry, předražené restaurace a večerky, kde za jednotlivé položky dáte mnohonásobně…
REPORTÁŽ: Obchod Potraviny v akci nelze přehlédnout. Při cestě Prahou 4 možná narazíte na tyčící se billboard u silnice, který na tuto prodejnu…
Časy, kdy vám na některé položky z menu McDonald's stačily drobné, jsou už nenávratně pryč. Jestli bude tento populární fastfood v dalších…
REPORTÁŽ: Řetězec rychlého občerstvení KFC dal České republice vzpomenout na staré časy, kdy otevření nového fastfoodu bylo historickou událostí.…
ROZHOVOR: Karel Matyáš, šéfkuchař prestižní restaurace Chorvatský mlýn, v rozhovoru pro server PrahaIN.cz pohovořil o tom, jak se v mládí dostal…
REPORTÁŽ: PrahaIN.cz navštěvuje vietnamskou Sapu pravidelně. Nicméně jsme trochu opomíjeli místní gastronomii, za kterou se sem sjíždějí lidé…
Ještě nedávno platilo, že se vyplatí jezdit za nákupy k našim severním i západním sousedům, na základě našich cest do Německa ale můžeme říci,…
Aleš S. je svérázný kuchař. Dalo by se říct, že je to rovněž fluktuant. Toto označení mu prý ani nevadí. Vystřídal mnoho podniků. Pracoval…
ROZHOVOR: Tatarák, určitě jedno z nejpopulárnějších jídel českých hospod, ale také pokrm, který spousta lidí nemůže ani cítit. Někde si ho dokonce…
REPORTÁŽ: Podle celé řady Pražanů se najdou místa, kde se dá ušetřit, ale zároveň si pochutnat. A jedním z nich má být…
Pavel Dvořák v Praze dlouhá léta pracoval jako taxikář. Máme prý zdůraznit, že vždy pod dispečinkem. Měl tedy koncesi a opakovaně prošel zkouškami…
Otevření nového fastfoodu v Praze většinou už není bůhvíjakou událostí. Výjimkou maximálně bývá, když do našich končin přijde nová franšíza, jako…
Zejména na sociálních sítích se už zhruba od poloviny září objevují inzeráty s nabídkami domácího cukroví. Lákají na výhodné ceny, zkušenost,…
K svátku svatého Martina patří tradiční bohatá hostina, na stole nesmí chybět pečená husa, bramborový knedlík, zelí a svatomartinské víno. Řada…
V pátek 1. listopadu jsme kolem poledne znovu vyrazili mapovat ceny běžných potravin. Zajímali jsme se o ovoce, pečivo, mléko a máslo. To se v…
„Nemáte tam nějakou chybu?“ zaslechli jsme v hypermarketu Albert u chlazeného regálu. Zákaznice byla ale prodavačkou ubezpečena, že jde…
Podle výživových poradců bychom měli jíst rybu minimálně dvakrát týdně. Troufáme si tvrdit, že většina ji na stole nemá ani jednou měsíčně. Jako…