Ani vysoké vstupné neodradilo tisíce lidí od gastronomické akce roku

13. 04. 202412:01
Ani vysoké vstupné neodradilo tisíce lidí od gastronomické akce roku
foto: Georgi Bidenko, PrahaIN.cz/Makro Czech Gastro Fest 2024

REPORTÁŽ: V pátek otevřel své brány Makro Czech Gastro Fest, který se koná letos podruhé v O2 universu. Už před vstupem byl patrný enormní zájem. Shromáždily se zde stovky lidí nejen z řad profesionálů v gastronomii, ale i amatérů, kteří chtějí získat inspiraci na vaření nebo ochutnat delikatesy.

Letošní ročník láká na mnoho kuchařských a barmanských show, workshopů, přednášek, degustací jídel a drinků. To vše v ceně vstupenky.

Bohatý program odstartovalo moderátorské duo Markéta Hrubešová a Pavel Cejnar spolu s hlavním ambasadorem festivalu Zdeňkem Pohlreichem. Gastronoma a nejslavnějšího českého „šéfa“ kuchařských pořadů lze potkat po oba dny nejen v hlavní části, ale i mezi jednotlivými expozicemi.

Během prvního dne jsme ho zahlédli hovořit s desítkami návštěvníků. Stejný zájem vzbudil i Karel „Kovy“ Kovář, youtuber, který na svém kanálu má téměř milion odběratelů.

Ve všech patrech zároveň probíhaly prezentace a degustace jídel a nápojů ze špičkových surovin. Na terase dokonce i grilování. Díky pátečnímu a sobotnímu počasí šlo o výtečnou zábavu.

Již první den přinesl zajímavá setkání i v rámci kurzů Masterclass. My jsme zavítali na show Jakuba Horáka, který zvítězil na konci února 2023 ve finále Washoku World Challenge v japonském Tokiu pro nejaponské kuchaře. Představil japonské techniky filetování ryb a přípravy tamních pokrmů. Bylo na co koukat. Originální show si připravil také Vojtěch Homolka, vrchní obchodní sládek Plzeňského Prazdroje.

Jídlo, pivo, zábava. Foto: PrahaIN.cz

Hodně, hodně, hodně lidí

V sobotu se účastníci gastronomické show setkají například s Radkem Příhonským a Jitkou Ulihrachovou, vyslechnou si poznámky o pivu a odpoledne se uskuteční Bocuse D'Or a Food 'n Beverage Foundation nebo trimování velké ryby.

Národní tým kuchařů a cukrářů představí aktuální trendy.

Přednášky a workshopy proběhnou celkem v osmi sálech na čtyřech patrech, kde se představí desítky šéfkuchařů.

Vstupenky na sobotu, kdy je program věnován i široké veřejnosti, se daly koupit za 490 korun. Studenti to měli za dvě stě.  

Co říci závěrem? Na Makro Czech Gastro Fest se budete skvěle bavit. Seznámíte se s mnoha šéfkuchaři a celebritami ze světa gastronomie. Protože byla PrahaIN.cz na místě už podruhé, můžeme porovnávat a konstatovat, že uvidíte, co jste ještě neviděli a že třeba ochutnáte, co jste ještě neochutnali.

Toto byl opravdu zážitek. Foto: PrahaIN.cz

Tagy

Speciály

Kudy kráčel zločin
Tajnosti slavných