foto: Pixabay.com license/Restaurace, ilustrační foto
Den svatého Valentýna se prosadil také v České republice. Už roky lidé kupují růže, cukrovinky, plánují romantické večery. K těm nezbytně patří i večeře. Restaurace v metropoli se pravidelně předhánějí v nabídce pokrmů a vín.
PrahaIN.cz se po roce zaměřila na obě části spektra. Jestli patříte k bohatým, otevírají se před vámi nepřeberné možnosti. Ti, kteří šetří, ovšem taky nepřijdou zkrátka. Stačí chvíli hledat, případně se obrátit na slevové portály. Ačkoli je výběr menší, několik tipů se přeci jen najde.
Kdybychom měli hovořit v obecné rovině, tak řada podniků dělí večeře na dvě části.
Nabízí menu, které je několikachodové. Vedle toho je v nabídce samostatné vinné párování. Pojďme konkrétně.
V zámecké restauraci Chateau St. Havel šéfkuchaře Ondřeje Slaniny si dopřejete předkrm, polévku, hlavní chod a dezert. V tomto případě je to pečený tuňák v sezamu s palmovými srdíčky plněnými humřím ragú, karotkovým nokem se zázvorem a humří omáčkou. Druhou variantou na zámku v Praze 4 jsou presovaná telecí líčka s marinovanými baby žampiony, gorgonzolovou polentou, červenou řepou a zeleninovým pyré. Nechybí ani dezert: mousse z guave s limetovým coulis, borůvkovou makronkou, máslovou oplatkou a pistáciovým prachem. Cena za menu činí 2.450 korun pro jednu osobu. Pokud dojde na vinné párování, přidáte si dalších 1.550 korun na osobu. Večeře se vším všudy tak vychází na 8.000 korun.
Degustační menu je zde nabízeno od 16:00.
Jestli by vám sestava chutí nestačila, můžete zamířit ještě výš.

Speciální pokrm. Foto: Pixabay, licence
Za hodně, ale i za málo
PrahaIN.cz poprosila o valentýnské menu luxusní Terasu U Zlaté studně. Tady jde rovněž o vysokou gastronomii, navíc patřičně naceněnou. Na výběr budou kanapky, pražma, mořský ďas, kachní játra nebo citrónový posset. Degustační menu na jednu osobu vyjde na 3.400 korun. S vinným párováním si připlatíte 1.900 za jednoho. Večer pro dva se vším všudy vyjde na 10.600 korun.
Za tuto částku už najdete u mnoha cestovních kanceláří několikadenní pobyty u moře…
Taky Aquarius Restaurant v centru města připravil vybrané delikatesy. Certifikát pro dvě osoby stojí 3.450 korun.

Humr. Foto: Pixabay, licence
Valentýnský večer u jídla se dá prožít také na lodi. V metropoli jsou v plánu hned dvě plavby. Obě v podvečerních časech, obě za doprovodu živé muziky. Cena? Rovných 1.450 korun za dvouhodinový zážitek.
Pokud jste si ani v tuto chvíli nevybrali, podívejte se na nabídky restaurací Grand Cru, Mlýnec, Café Imperial, La Rotonde, Triton, Zvonice, Deer, Musa nebo Buddha Café.
A pokud jste se rozhodli šetřit, nezoufejte. Slevové portály nabídnou několik míst, kde se můžete skvěle najíst, a přitom ušetřit.