foto: Nela Havlíková, PrahaIN.cz/Pizza
Pizzeria Grosseto jejíž pobočky naleznete po celé Praze se pyšní italskou gastronomií bez kompromisů. Když však tuto restauraci navštívíte v odpoledních hodinách, kdy restaurace praská ve švech, několik kompromisů přeci jen budete muset udělat. Nehledě na to, co objevíte v jídelním lístku.
Na návštěvu této pizzerie si připravte větší finanční obnos. S tím však každý, kdo tam jde počítá. Na druhou stranu za to zákazníci vyžadují odpovídající kvalitu. Někteří návštěvníci však tvrdí, že pokud se v restauraci najednou nahromadí víc lidí, kvalita například pizzy se velmi zhorší. Místo jejich vyhlášeného dobře ochuceného suga, se najednou na talíři můžete setkat s plechovkou dobrých italských drcených rajčat. Návštěvníci se shodují, že pizza chutná jinak, než jsou zvyklí, a je tomu nejspíš proto, že kuchař nestíhá.
Dali byste si rádi skleničku vína a pizzu napůl? Tak za to si připlatíte. V jídelním lístku pod vyjmenovanými druhy tohoto oblíbeného pokrmu naleznete větičku: „Při dělení jedné porce pro dvě osoby bude naúčtován couvert ve výši 30 Kč.“

Paní, která přišla na večeři se dvěma malými dětmi, si stěžuje na tento dodatek. „Nechceme plýtvat jídlem a brát pizzu domů také ne. Vím, že to děti nesní, ale platit za prázdný talíř se mi teda taky nechce, už jen z principu! Pizza tady stojí 270 korun a vy máte ještě potřebu tahat z lidí víc peněz na základě takového nesmyslu. To jsou snad manýry jako v Chorvatsku“. Rozhořčená zákaznice poté uznala, že číšník za tento příplatek nemůže, ale bohužel na tom bude trpět jen on. Místo pěkného spropitného si paní zaplatila prázdný talíř pro svou dceru.
Pokud se však podíváte na jídelní lístek online, žádnou takovou informaci zde nenaleznete.
K celé kauze se pro redakci PrahaIN.cz vyjádřil jednatel restaurací Grosseto Zdeněk Šulc. „K naúčtování couvertu v tomto případě (při rozdělení jídla pro děti) došlo pochybením personálu naší dejvické provozovny, za což se zmíněné rodinně velmi omlouvám."
Šulc také sdělil, že účtování couvertu je v této restauraci zavedeno už několik let, a je tomu tak z preventivních důvodů. Často se v minulosti stávalo, že přišlo více lidí k jednomu stolu a dalo si pár pizz dohromady. Je ale toto důvod k většímu nacenění?
Psali jsme
U příležitosti návštěvy Tour de France ve švýcarském Lausanne, se redakce PrahaIN.cz rozhodla pro porovnání vybraných cen potravin u nás a ve…
Psali jsme
Nová vyhláška platící od 1. července zakázala konzumaci alkoholu na několika veřejných prostranstvích v Praze. To se samozřejmě dotklo…