foto: čtenář PrahaIN.cz/LEYLARIA – hotel a restaurace v srdci Českého Krumlova.
Značně rozčílený se minulý týden ve středu na redakční telefon dovolal Michal Škápa, shodou okolností podnikatel v oboru gastronomie z obce Popovice u Benešova.
S rodinou naplánoval jednodenní výlet do Českého Krumlova. Podle vlastních slov našli příjemnou hospůdku. Když si všiml cen, vybouchl prý vzteky.
„Mně by hnali až na druhý kraj republiky, kdybych si vůbec dovolil dát utopence za sto korun, dělám v oboru sedmnáct let. Tady mi s ledovým klidem řekli 199 korun. A to vůbec nebylo všechno,“ uvedl Michal Škápa.
Pro PrahaIN.cz nafotil i další „perly“.
Jde skutečně o nejvyšší ceny, které jsme za dané výrobky viděli.
V restauraci Leylaria, což je současně i hotel v srdci Českého Krumlova, nabízí grilovanou zeleninu za 299 korun a obyčejné hranolky za 259 korun. Polévka je za 159 korun a grilovaný sýr s bílou plísní za 349 korun.

Jídelní lístek. Foto: čtenář pro PrahaIN.cz
„V Praze jsem na podobné ceny nenarazil nikdy, co si tady dovolili, je neúnosné,“ dodal evidentně rozčílený host zmíněného zařízení.
Cenový vítěz
Aby to prý celé korunoval, „hlasitě“ opustil podnik, ve kterém navíc nikdo další nebyl.
Stanovisko hotelu & restaurace se nám získat nepodařilo.
Při pohledu do jídelních lístků podniků napříč republikou jsme utopence našli mnohokrát.
Restaurace Klamovka v Praze ho má za 69 korun (plněný feferonkou, okurkou a cibulí), restaurace U Krále Jiřího v Poděbradech za padesát korun, Hrusická hospoda, známá kresbami tamního rodáka Josefa Lady, nabízí chuťovku za 40 korun.
Malostranská beseda v centru Prahy nabízí dva kusy za 129 korun, modřanská restaurace U Fišmistrů ho měla za 48 korun, pivnice Na Knoflíku v Moravanech za devětasedmdesát korun a ve Waldesce v Praze 10 jsme ho objevili za 95 korun.

Ostatní ceny jsou rovněž velmi vysoké. Foto: čtenář pro PrahaIN.cz