Když na vepřové hody, tak na Smíchovskou náplavku

15. 11. 202113:00
Když na vepřové hody, tak na Smíchovskou náplavku
foto: Se svolením Food Event/Food festival na Smíchovské náplavce, ilustrační foto

Smíchovská náplavka bude hostit další hody. Po tradičním Husobraní si přijdou na své i milovníci nejoblíbenějšího masa v české kuchyni. Vepřové maso patří mezi nejvíce používané červené maso na celém světě, a to i díky tomu, že je bohatým zdrojem vitamínů a minerálů, obzvláště thiaminu, niacinu, selenu, zinku, fosforu či železa

Vepřové maso je často považováno za nezdravé a příliš tučné. To však není až tak úplná pravda, protože vepřové maso obsahuje i libové a netučné části. Je faktem, že na Vepřobraní návštěvníci budou moci ochutnat spíše to, co bychom do zdravé výživy nezařadili, ale na své si přijdou i milovníci libového masa.

„Jestli máte rádi maso, na těchto hodech byste rozhodně chybět neměli! Zpříjemněte si svou sobotu skvělým jídlem a příjemnou atmosférou na letošním Vepřobraní,“ stojí na oficiální pozvánce.

A na co se můžete těšit? Příkladem můžeme jmenovat klasické zabijačkové speciality, jako je jitrnice, jelito, prejt, tlačenka, prdelačka nebo ovar. K dostání budou také dobroty z udíren jako klobásy, špeky nebo uzené šunky. Na rožni se boudou točit selátka, nebude chybět ani pečené koleno, bůček, žebírka či škvarky.

Kuchaři budou dále servírovat trhané vepřové, porchettu, plněné pelmeně nebo segedínský guláš. Návštěvníci také ochutnají maďarskou mangalicu, italské prosciutto, španělský salchichon či iberskou šunku. Sladkou tečkou budou kynuté buchty, koláče a frgály.

Vepřobraní se uskuteční 20.listopadu od 10.00 do 18.00 a vstupné je zdarma.

Tagy

Speciály

Kudy kráčel zločin
Tajnosti slavných