Klobása a hranolky za 335, Budvar za 150 korun. Lidé tepou restauraci, která přežila velkou vodu

06. 10. 202405:32
Klobása a hranolky za 335, Budvar za 150 korun. Lidé tepou restauraci, která přežila velkou vodu
foto: Vít Hassan pro PrahaIN.cz/Restaurace Pilíř

PrahaIN.cz před více jak týdnem sledovala stoupající Vltavu a zaznamenávala také život na náplavce. I my jsme si všimli tamní restaurace Staroměstský pilíř. Přímo u ní nás oslovili dva obyvatelé s tím, abychom se na tento prostor v budoucnu zaměřili. Jde prý o odstrašující případ podnikání.

Zpět jsme se proto vydali ve středu 25. září. Ještě předtím jsme prošli dlouhou řádku návštěvnických recenzí. Poměrně drtivých, chce se říct při pohledu na celkové hodnocení 1,3/5 na Googlu a 1,4/5 na serveru Mapy.cz. Obdobný výsledek nabízí rovněž mezinárodní portál Tripadvisor (1,5/5).

Lidem vadí prakticky všechno a jejich postoje jsou konstantní.

Cenami počínaje a přístupem obsluhy konče.

Vadí jak Čechům, tak zahraniční klientele.

Pohled do menu. Foto: PrahaIN.cz

Nadávají všichni

„Bohužel jsme si do restaurace sedli při čekání na loď. Toho budu tedy dlouho litovat. Jedno pivo 140 korun, velká Coca-Cola za 150 korun. Totální zloději, přitom o luxusu nemůže být ani řeč. Obsluha byla drzá a neomalená, WC špinavé, lavičky ze sedmdesátých let. Raději se místu vyhněte obloukem!“ zhodnotila Valerie R. z České republiky.

„Recenze jsou bohužel reálné. Za peníze nedostanete žádnou hodnotu. Aperol bez alkoholu za deset euro. Chutná jako voda. Pohled také není tak pěkný. Hledejte další turistická místa, jsou mnohem lepší!“ poznamenala Natalie S.

Identická slova, ač se najdou výjimky, procházejí již zmíněnými portály.

V restauraci jsme se na tento pohled zákazníků ptali. Nic jsme se ovšem nedozvěděli. Odpovědí byla pokrčená ramena a dotaz, co si dáme. Nabídka je střídmá. Klobása a hranolky ovšem vychází na 335 korun, dvojitý Cheeseburger na 525 korun, lívance s malinami na 255 korun. Mnohem pestřejší je pohled na drinky.

Budějovický Budvar Redix stojí 140 korun, stejně jako Radler. Nealko pivo vychází na 130 korun a pomerančový fresh do půllitru zde můžete objednat za 320 korun. Presecco (0,2) vychází na 215 korun. Oříšky nebo chipsy restaurace prodává za 105 korun.

Pohled do menu. Foto: PrahaIN.cz

Ceny jsou vysoké

Ceny jsou opravdu vysoké a v době naší návštěvy, což byla středa odpoledne, zde sedělo jen pár zákazníků. Počasí přitom přálo, bylo kolem dvaadvaceti stupňů ve stínu.

Na stolcích měla většina lidí kávu nebo limonádu, koukala do mobilů a čekala na lodě. Obsluha mezi ně vycházela sporadicky.

S majitelem jsme se do vydání článku nebyli schopni spojit. Obrátili jsme se proto na městskou část Prahy 1 s dotazy, jak na širokou kritiku některých podniků reaguje. A jestli s ní vlastně může něco udělat. „V obecné rovině mohu říci, že pokud jsou podniky v prostorách naší městské části, kontroluje je náš odbor oddělení a služeb. V opačném případě, kdy jde o soukromé prostory, s tím nemůžeme nic dělat,“ vysvětlila mluvčí Prahy 1 Karolína Šnejdarová.

Tagy

Speciály

Kudy kráčel zločin
Tajnosti slavných