Konec září bude v Praze opět ve znamení mušlí

26. 06. 202214:23
Konec září bude v Praze opět ve znamení mušlí
foto: Festival Prague Mussel Week (stejně jako ostatní)/Pokrm z mušlí

Ve dnech 26.9. až 2.10 bude Praha a některé další kraje Česka hostit již čtvrtý ročník festivalu Prague Mussel Week. Ti, kteří budou mít zájem, budou mít jedinečnou příležitost ochutnat vysoce kvalitní, čerstvé nizozemské slávky na 100 různých způsobů v bezmála 100 různých restauracích.

Festival si klade za cíl ukázat všem, že mušle nejsou luxusním nedostupným zbožím, nýbrž chuťově výbornou, nutričně hodnotnou a zdraví prospěšnou součástí každodenního jídelníčku.

„Snažíme se zlepšit zdravé jídelní návyky i zde v Česku, kde podobné produkty v minulosti nebyly k dispozici. I letos chceme ukázat Čechům, že mušle nejsou výstřelkem, ale neuvěřitelně zdravou a chutnou potravinou, která se může snadno stát častou součástí našeho běžného jídelníčku,“ uvádí v tiskové zprávě Pierre-Manuel Boels, CEO společnosti HOPI CEE Fish HUB, jenž festival pořádá.

Během týdenního festivalu se dle slov organizátora plánuje naservírovat více než 70 tisíc porcí pokrmů z mušlí a přinést tak chuť moře do Prahy i do dalších míst České republiky.

100 restaurací, 100 různých kulinářských zážitků

„Návštěvníkům budeme servírovat čerstvé slávky přímo z Nizozemska, odkud pochází nejlepší mušle na světě. Nejenže přivezeme slávky větší, než je obvyklé pro český trh, ale poměr lastury a masa je i tuto sezonu velmi vysoký,“ upřesňuje Pierre-Manuel Boels.

„Dále zapojíme i retailové obchody s novou řadou ‚ready to eat‘ produktů, abychom opravdu nabídli všechny možnosti, jak mušle ochutnat,” doplňuje organizátor.

Zúčastní se 100 podniků, a to od těch luxusních až po bistra. Vzhledem k velkému počtu restaurací, bude možné ochutnat slávky na nespočet různých způsobů. Od tradičního mussels a la creme až po asijské recepty.

Mušle jsou vyloveny v nizozemském Yerseke, odkud to do Prahy trvá jen 18 hodin, mušle jsou v tu chvíli stále živé. Pořadatel tak slibuje čerstvost, jako kdybyste si je objednali u moře.

„Nově přinášíme řadu ‚ready to eat‘ mussels ve 4. různých příchutích, které budou během festivalu Prague Mussel Week na prodej ve vybraných obchodních řetězcích. Stačí je dát na pár minut do mikrovlnky a máte skvělý, zdravý a nutričně nabitý oběd nebo večeři, bez jakékoliv námahy,” slibuje Pierre-Manuel Boels.

Na závěr můžeme zmínit, že v minulém roce se během festivalu snědlo 23 tun během jediného týdne, což je přes 57 tisíc porcí.Tento rok organizátoři plánují překonat rekord a přivézt 28 tun, což je 70 000 porcí. Počet restaurací se také zvyšuje, z 62 na 100.

Na stránkách festivalu si každý může zcela zdarma stáhnout voucher 1+1 porce zdarma.

Tagy

Speciály

Kudy kráčel zločin
Tajnosti slavných