foto: Wikimedia Commons, k užití pro média/Barokní zámek Mcely
PrahaIN.cz pravidelně informuje o cenách zmrzliny. Všímali jsme si jí v centru Prahy, v okrajových částech, na koupalištích. Zaznamenali jsme debaty nad její cenou v Chorvatsku, Itálii a Bulharsku.
Před několika dny nás ovšem informoval čtenář, že zmrzlinu, na kterou prý nikdy nezapomene, nabízí v restauraci Chateau Mcely nedaleko hlavního města. Božskou chuť prý některým může pokazit pouze cena. Stojí 290 korun.
„Je to neskutečná chuť. Nejsem žádný gurmán, byl jsem tam kvůli masáži a náhodou viděl jídelní lístek, opravdu mohu doporučit, jen je velice drahá,“ poznamenal.
Že zmrzlina má i vlastní „fanklub“, potvrdila redakci manažerka hotelu Eva Plchová. „Jedná se o dezert, který jsme nyní nově připojili k aktuálnímu à la carte menu a hostům chutná,“ řekla.
Chtěli jsme vědět i to, jestli je zmrzlinu možné ochutnat, aniž by byl člověk hostem luxusního resortu.

Zmrzlina z lesního medu. Foto: Chateau Mcely, se svolením
„Je možné si ho dát v naší restauraci, ať už jste ubytován či jen host na gastronomický zážitek, a to po předchozí rezervaci bez ubytování,“ doplnila.
Zmrzlina z lesního medu obsahuje také jogurt a fialky.
PrahaIN.cz se podívala i na tamní jídelní lístek. Pokud byste si zmrzlinu nechali na závěr, ještě před ní si můžete pochutnat na královské pražmě (690 korun) nebo na tresce podle receptu babičky Cusumano (850 korun).
Šéfkuchařem je zde Jan Štěrba, který pochází z nedalekého Nymburka. Jak sám řekl, bazíruje na „kvalitních surovinách, pokud možno z místních zdrojů“.