Kousek moderní Francie v srdci Prahy

13. 08. 202219:31
Kousek moderní Francie v srdci Prahy
foto: Jakub Veselý, PrahaIN.cz/Obří kreveta v La Gare

Tak můžeme charakterizovat známou restauraci La Gare, která v samém centru metropole roky připravuje vybrané francouzské speciality. Redakce PrahaIN.cz do podniku zavítala uprostřed léta ochutnat jejich obří krevety na grilu, které vhodně doplnila sklenka alsaského crémantu.

Horké letní dny v nás probouzí zájem po lehčích jednoduchých jídlech nebo mořských plodech. Nemusíte hned cestovat na Azurové pobřeží, své chuťové pohárky lze bohatě uspokojit v samém centru našeho hlavního města.

Restaurace La Gare, zdroj: Jakub Veselý, PrahaIN.cz

Francouzská restaurace La Gare, lákající po nedávné rekonstrukci vytříbeným designem, který zároveň neubírá na pohodlí návštěvníků, je pro víkendový letní oběd jako stvořená. Prostředí je vhodné pro rodiny s dětmi a možnost posedět je také na prostorné letní zahrádce, chráněné před silnými slunečními paprsky.

Šumivé víno Crémant z Alsaska, zdroj: Jakub Veselý, PrahaIN.cz

Naše redakce se rozhodla vyzkoušet víkendovou akci s jejich obřími krevetami 1+1.  Jde o tygří krevety žijící v teplejších vodách, které vynikají tím, že dosahují délky až 20 centimetrů. Letní akce restaurace La Gare v podobě dvou 200 gramových krevet naplňuje příjemnou a lehkou podobu oběda. Krevety, které se pro maximální zachování čerstvosti dovážejí letecky ve vlhké vlně, připravují v La Gare pod vedením šéfkuchaře Romana Rataje na grilu. 

Obří kreveta s omáčkou připravenou ze silného vývaru z krevetích skeletů a rajčat, zdroj: Jakub Veselý, PrahaIN.cz

Na stůl k nám krevety doputovaly spolu s omáčkou připravené ze silného vývaru z krevetích skeletů a rajčat. Plnost zážitku, vedle pečlivě vychucené omáčky a jemného masa krevet provoněného díky přípravě na grilu, zajistily lístky čerstvého kerblíku, bylinky typické právě pro francouzskou kuchyni. Příjemná a perfektně informovaná obsluha vám ke krevetám s nadýchanou omáčkou dodá i ručně vyráběné bagetky z lokálního pražského pekařství. Koncert chutí dotvoří už jen sklenička suchého crémantu, šumivého vína z francouzského regionu Alsasko, s níž restaurace toto své jídlo doplňuje. 

Dezert v podobě zmrzliny, zdroj: Jakub Veselý, PrahaIN.cz

Těžko si představit vynikající oběd bez sladké tečky. I v tomto ohledu La Gare myslí na to, že během letních veder přijde vhod spíše dobrá zmrzlina. My jsme zvolili dva kopečky, vanilkové a kokosové zmrzliny, kterou si v restauraci sami vyrábí. Spolu s šálkem kvalitního espressa ideální. Pražírna kávy Made in Coffee je přímo v suterénu restaurace. Pokud byste ovšem zatoužili například po vyhlášeném crème brûlée, dočkáte se.

Do restaurace La Gare se určitě někdy rádi vrátíme, neboť na předkrmy jako je presovaný meloun se slaným sýrem, bazalkou a kapary nebo grilované foie gras s fíkovým kompotem a portským vínem jsme měli sice chuť, ale určitě ne místo. Návštěvu můžeme jedině doporučit.

Na akci Obří krevety 1+1 zdarma, kterou restaurace La Gare pořádá vždy o víkendu, si můžete udělat rezervaci ZDE.

 

Tagy

Speciály

Kudy kráčel zločin
Tajnosti slavných