Marketingový trik, nebo kulinářský zážitek? Jak dobře se najíte v 50 metrové výšce zavěšeni na jeřábu

03. 09. 202211:31
Marketingový trik, nebo kulinářský zážitek? Jak dobře se najíte v 50 metrové výšce zavěšeni na jeřábu
foto: Dinner in the Sky. Ostatní foto v textu Nela Havlíková, PrahaIN.cz/Dinner in the Sky

RECENZE Neobvyklý zážitek nabízí Dinner in the Sky. Restaurace zavěšená padesát metrů nad zemí nabízí netradiční kulinářský zážitek. Ze středu stolu vám kuchaři z předních pražských restaurací servírují zajímavá jídla, z důkladně naplánovaného menu.

Dinner in the Sky je zajímavým zážitkem nejen po gastronomické stránce. V samém středu Prahy přímo u Vltavy na Dvořákově nábřeží stojí padesátimetrový jeřáb, který do stejné výšky vynese restauraci s hosty i kuchaři. Tato výška zajistí nádherný výhled na celou Prahu, což je samo o sobě velkým zážitkem.

Dinner in the Sky

O přípravu pokrmů se v roce 2022 stará jeden z předních pražských šéfkuchařů, Pavel Býček, který působil v michelinském Alcronu. Nyní má svou vlastní restauraci v Holešovicích s názvem The Eatery, která získala ocenění Bib Gourmand.

Dinner in the Sky

Menu se skládá z předkrmu, kterým je tatarák z červené řepy s brynzou a ořechy. Jako hlavní chod si šéfkuchař připravil kachní prso s pečenou dýní a kaštany a jako dezert domácí pribináček s hruškovou oblohou. Zpočátku jsem nad tímto menu váhala, není tam ani jedna položka, kterou bych si v restauraci vybrala. Ovšem kouzlení šéfkuchaře mě přesvědčilo o jeho kvalitách. Chutě se doplňovaly a pokrmy pro mě byly opravdovým zážitkem. Mohu tedy říci, že Dinner in the Sky není jen zajímavou atrakcí za hodně peněz, ale i opravdovým kulinářským zážitkem. Šéfkuchař doplnil menu o výběrová vína, která podtrhovala chuť připravených pokrmů a mnohé návštěvníky oslnila.

Dinner in the Sky

hlavní chod

Ceny se pohybují od 2 490 korun až po 5 850 korun za prémiový balíček. I přes tyto ceny má restaurace v oblacích většinou vyprodáno. Poslední šance navštívit tuto atrakci je 11. září. V minulosti zde připravovali své pokrmy například šéfkuchař Kampa Group Marek Raditsch, portugalský kuchař z michelinských restaurací Mugaritz, El Celler a Carne Muscalleda, Manuel Lino nebo finalistka soutěže MasterChef Česko Lea Skálová. 

Za redakci PrahaIN.cz se přikláním k doporučení této restaurace. Dokáže totiž propojit nevšednost a vynikající pokrmy. 

 

 

Tagy

Speciály

Kudy kráčel zločin
Tajnosti slavných