Naše redakce na gastronomických hodech v La Gare. Lze jen závidět

05. 04. 202218:21
Naše redakce na gastronomických hodech v La Gare. Lze jen závidět
foto: Restaurace La Gare/Restaurace La Gare

Redakce PrahaIN.cz navštívila vyhlášenou francouzskou restauraci La Gare, která se nachází v centru Prahy v těsné blízkosti Náměstí republiky. Tento podnik navazuje na Brasserii La Gare, jež byla od svého založení v roce 2009 považována za hlavního představitele francouzské kuchyně v Česku. S čistým svědomím můžeme směle prohlásit, že gastronomický zážitek, kterého se nám na této adrese dostalo, stál opravdu za to.

Restaurace prošla celkovou rekonstrukcí na začátku roku 2019. I přes kompletní proměnu interiéru, kuchyně i rozšíření menu pokračuje v původním směru – fine diningové, ale nekomplikované kuchyně, jež potěší všechny milovníky francouzské gastronomie.

Zdejší kulinářská kouzla přichází na talíř pod taktovkou šéfkuchaře Romana Rataje, který je tělem i duší podniku již řadu let. La Gare představuje ideální místo pro skleničku vína během procházky Prahou, oběd s přáteli či romantickou večeři s vaším protějškem.

Příjemný pocit u nás vyvolala hned po vstupu do restaurace sympatická a krásná slečna, která nám s laskavostí pověsila na ramínko bundu a kabát a poté nás posadila k našemu stolu. Hned vzápětí se u nás objevil milý číšník s jídelním a nápojovým lístkem.

Bílé suché víno Chablis A.C. 2019.

Jazyk a mořské plody

Z lákavé nabídky jsme dlouho vybírali. V rámci předkrmů jsme totiž mohli dostat například tranches z chobotnice, gratinované šneky s houbovo-česnekovým máslem a v neposlední řadě také glazovaný telecí jazyk s marinovanou šalotkou a anýzovými krutony. No a právě ten jsme se rozhodli ochutnat, jelikož to pro nás byla v tomto směru premiéra. Ta dopadla skutečně na výbornou. Jazyk byl měkký a šťavnatý a jeho chuť ideálně doplňovaly křupavé krutony.

Glazovaný telecí jazyk s marinovanou šalotkou a anýzovými krutony.

Z nabídky jsme následně vybrali vyhlášenou polévku z ryb a mořských plodů na fenyklu a rajčatech. Také zde se jednalo o trefu do černého. Vynikající ústřice v nás díky své chuti okamžitě probudily touhu po dovolené u moře. Chobotničkám nešlo také nic vytknout a výrazná chuť rajčat podtrhla zdejší gastronomický zážitek číslo dvě.

Polévka z ryb a mořských plodů na fenyklu a rajčatech.

Poté již nastal čas na hlavní chod. La Gare v této sekci disponuje pestrým výběrem, který zahrnuje například slávky připravené na různé způsoby, grilované kalamáry, krevety s chilli, ale také kohouta na víně, steak z hovězí svíčkové, kachní prso na pomerančích či grilované jehněčí klobásky.

Vrchol večera

My jsme se rozhodli ochutnat stařenou vepřovou krkovici a hovězí žebro grilované na ohni s bylinkami a smaženou cibulkou. Nyní naše chuťové pohárky zaplesaly na plné obrátky.

Krkovička v kombinaci s omáčkou s lehce hořčičným nádechem byla výborně propečená a hovězí žebírko posypané dozlatova osmaženou cibulkou bylo krásně měkké a od kostí šlo krájet jedna báseň. Jako přílohu jsme zvolili klasické hranolky smažené v hovězím loji. K těmto gastronomickým skvostům jsme pak popíjeli dvanáctistupňové Únětické pivo a z široké škály vín jsme chtěli poznat bílé suché víno Chablis A.C. 2019.

Stařená vepřová krkovice.

Po skvělé večeři jsme návštěvu zakončili silnou kávou Flat White z pražírny Made in Coffee, která sídlí přímo v suterénu restaurace, a lahodným dezertem Crème brûlée. 

Návštěvu jsme zakončili exceletním sladkým dezertem.

Lze jen dodat, konec dobrý, všechno dobré. Ba ne, spíše konec vynikající, všechno vynikající. Redakce PrahaIN.cz bez váhání doporučuje návštěvu tohoto podniku.

Cena: 7/10

Obsluha: 10/10

Prostředí: 9/10

Kvalita: 10/10

Celkové hodnocení: 9/10

Tagy

Speciály

Kudy kráčel zločin
Tajnosti slavných

Diskuse

DOPORUČUJEME

(součástí bloku jsou reklamní sdělení, která nejsou redakčního charakteru)

Kam dál?