„Nechutné, otřesné.“ Restaurace, která setnula krk Romana Prymuly, děsí Čechy

28. 07. 202405:26
„Nechutné, otřesné.“ Restaurace, která setnula krk Romana Prymuly, děsí Čechy
foto: PrahaIN.cz/Rio’s

Vyšehrad je místo, kde se psala historie českého národa. Cihelná brána, Libušina lázeň nebo Bazilika svatého Petra a Pavla, k těmto místům míří denně tisíce turistů.

V dobách pandemie se na chvílí dostala do povědomí celého národa také restaurace Rio’s, kterou nechvalně proslavil tehdejší ministr zdravotnictví Roman Prymula.

Už si možná vzpomínáte, Roman Prymula byl jednou z hlavních tváří pandemie a opatření, která zakazovala prakticky veškeré styky mezi lidmi a návštěvu restaurací, sám se pak i přes zákaz pozdě večer sešel v tomto podniku společně s prvním místopředsedou hnutí ANO Jaroslavem Faltýnkem. To zaznamenal fotograf. Faltýnek skončil ve funkci prvního místopředsedy strany, Prymulu požádala o rezignaci tehdejší premiér Andrej Babiš.

Politici i restaurace se následně stali terčem internetových žertů. Vtipně zareagoval na pozdní a zakázanou návštěvu restaurace na Vyšehradě třeba oficiální účet PID na síti X a zveřejnil informace, v kolik hodin jede poslední metro ze stanice Vyšehrad v obou směrech. O málokteré restauraci v Česku se minimálně v těchto dnech mluvilo víc.

PrahaIN.cz zjišťovala, jak je na tom restaurace nyní. Byli jsme totiž hned několika lidmi upozorněni, že renomé podniku není vůbec dobré.

Otřesné recenze

Což se potvrzuje i v okamžiku, když se podíváme na Google recenze. Rio’s patří mezi absolutně nejhůř hodnocené podniky v Praze, nyní drží 3,1 hvězdiček z 5, důležitější ale je, že hodnotilo přes 700 lidí.

Rio’s přitom sám sebe popisuje jako jednu z nejatraktivnějších restaurací v Praze, která je vyhlášená pro své vynikající hovězí steaky a čerstvé ryby s nabídkou těch nejlepších vín. Důraz prý klade na čerstvé a kvalitní suroviny, prvotřídní servis a komfort má být samozřejmostí.

Recenze s tímto ale moc nesouhlasí.

„Neuvěřitelně hrubý personál ničí atmosféru tak krásného místa. Dva pánové za zahradním barem byli na nás i ostatní hosty tak drzí, že jsme museli po 10 minutách odejít. Nikdy jsem nezažil tak hrozné chování a vzhledem k tomu, že je to v mé zemi, je to trapné. Nechutné!“ píše se v jedné z čerstvých recenzí, ačkoli byl autor Čech, řádky byly napsány v anglickém jazyce.

Zahrádka restaurace. Zdroj: PrahaIN.cz

Personál, ceny, pizza

„Dnes návštěva bistra - obsluha nepříjemná a velice sprostá. Neochotně nás obsloužil starší pán v modré tričkové košili. Se vším házel. Byl velice nepříjemný, sprostý a urážel hosty jen proto, že dorazili. Několik minut jsme stáli u baru a chtěli si objednat. Vždy nás nechal čekat a odešel a nadával, proč tam jsme. Asi po patnácti minutách a několika slovních prosbách nás obsloužil jeho kolega, který celou situaci zachránil,“ kritizuje další Češka.

Na chování personálu se v recenzích lze dočíst mnoho kritiky, a to jak od Čechů, tak od turistů. Lidé několikrát také zmiňovali, že číšnici vyžadovali hotovost, když už to ale prý nešlo jinak, kartou nakonec zaplatit šlo.

Další zmiňují, že jídlo je předražené a ne moc dobré. Ceny pokrmů ale zjistíte až přímo v restauraci, na internetu sice menu je, ale není zde uvedeno, kolik stojí.

Jednoho recenzenta zneklidnila kvalita pizzy. Podle něj dost připomíná tu, kterou zakoupíte v supermarketu za pár kaček.

„Svůj gurmánský zážitek bych shrnul do jediné věty: CO TO SAKRA BYLO? S přítelkyní jsme se zde stavili na obědě. Po zhlédnutí jídelního lístku, který byl snad jeden z nejdražších v Praze, jsme se rozhodli pro šunkovou pizzu za 195 Kč. Když jsme se po půl hodině zeptali číšníka, jak to vypadá s pizzou, tak nám odpověděl: Jo, já vím. Přinesl studenou a okoralou pizzu podobnou té z Billy (Clever) za 39 korun. Horší pizzu jsme nikdy nejedli, navíc nás stála 195 korun. Pokud tedy dostanete chuť na pizzu, tak se raději cestou zpátky stavte v Bille,“ uvedl a přiložil fotografie.

Prostředí hned u světoznámé baziliky je exkluzivní. Zdroj: PrahaIN.cz

  • Na všechny recenze se můžete podívat ZDE.

PrahaIN.cz restauraci oslovila. Ptali jsme se konkrétně na pizzu, ale poptávali jsme také vyjádření ke všem negativním recenzím a celkovému hodnocení. Zajímali jsme se také, jaký je poměr zahraničních a tuzemských návštěvníků restaurace.

Reakce nepřišla žádná.

Tagy

Speciály

Kudy kráčel zločin
Tajnosti slavných