foto: Jiří Zemen, PrahaIN.cz/Z Bageterie Boulevard
MasterChef Česko patří už roky mezi nejoblíbenější kuchařské soutěže v České republice. Popularitu má také tradiční výzva o bagetu, nejlepší se pak objeví na pultech českého fastfoodu Bageterie Boulevard.
Například v roce 2020 na šest týdnů doplnila nabídku českého řetězce Bageterie Boulevard bageta od Pavlíny Lubojatzky, která tehdy uváděla, že ingredience vychází z jejího zdravého stylu vaření. Základem bylo kuřecí maso, které bylo doplněné o chuť sýru čedar, nakládanou červenou cibuli a omáčku z paprik guajillo a salsu Pico De Gallo.
O rok později vyhrála bageta Givinara Kříže, přezdívaného také jako Giviho Krosse, s telecími plátky, francouzským sýrem Comté, houbami Portobello, estragonovým dresinkem a nakládanou šalotkou.
Vloni slavil Martin Pecina s asijskou verzí bagety s marinovaným telecím, wasabi a zeleninou.
Psali jsme
REPORTÁŽ: Stánek se šunkou na Staroměstském náměstí, který mnoho Pražanů vyloženě nenávidí, pozorujeme pravidelně. Na tomto místě jsme si nyní…
Česká chuť zvítězila
Letos na experimenty se zahraniční kuchyní nezbylo místo. Soutěž o nejlepší bagetu je minulostí, ve středu se ji podařilo vyhrát Jakubovi Menšíkovi, který porotu složenou z Jana Punčocháře, Radka Kašpárka a Přemka Forejta oslnil typicky českou bagetou.
Karbanátky z kachního masa s kmínem, červené zelí s vídeňskou cibulkou, švestková omáčka a čerstvá petrželka, to jsou hlavní ingredience.
„Kachna se moc nemele, ale ve vašem podání to chutná skvěle. Myslím, že jste udělal skvělou věc, že jste to pomlel, protože kdybyste to upekl a nakrájel na plátky, tak by se to hůř kousalo. Má to lepší chuť než nějaké maso v bagetě,“ chválil ve vysílání kuchařské show MasterChef Radek Kašpárek, ačkoli k pokrmu byl prvně skeptický.
„Dnešní den byl pro mě absolutně plný emocí. Nakonec z toho vznikla moje bageta, která se bude prodávat, to je neskutečné,“ neskrýval radost Jakub Menšík, třiatřicetiletý muž ze Říčan u Brna, který se živí jako obsluha CNC strojů.
Zdroj: TV Nova, se svolením
Pro zájemce je tato, podle porotců velmi chutná bageta, již k dispozici v nabídce Bageterie Boulevard. Ta má v Praze celou řadu poboček.
Vítězná bageta je jednoznačně nejdražší z celé nabídky. Samotná stojí 159 korun, v menu dokonce 239.
Doplňme, že ostatní bagety běžně stojí kolem 189 až 199 korun v menu.
Prodavačů Bageterie Boulevard v Praze 3 jsme se ptali, jaký je o bagetu zatím zájem. Řekli nám, že průměrný: „Někdo si ji už objednal, ale velké množství jsme jich zatím neudělali.“
Bageta by měla zůstat v nabídce asi šest týdnů. V současné době se jedná o jediný sezonní produkt, nahradila kuskus a dvě bagety takzvaného istanbulského chef menu, které pro Bageterii Boulevard připravil kuchař Kemal Deniz.