Nejdražší večeře v Praze? Delikatesy jíte padesát metrů nad zemí

11. 09. 202314:30
Nejdražší večeře v Praze? Delikatesy jíte padesát metrů nad zemí
foto: Vít Hassan pro PrahaIN.cz/Večeře v oblacích s Ondřejem Korábem

REPORTÁŽ: PrahaIN.cz měla možnost v rámci novinářské akce vyzkoušet si kulinářský, ale zároveň i adrenalinový zážitek. Nechali jsme se jeřábem vyvézt do výšky padesáti metrů nad zemí, kde s námi u stolu hodovalo dalších 21 hostů. O menu se postaral šéfkuchař Ondřej Koráb, který tři roky vede kuchyni Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.

Restaurace v nebesích stojí na Dvořákově nábřeží s krásným výhledem na centrum Prahy. Když nám dole připevňovali pásy, připadali jsme si jako na nějaké pouťové atrakci. Pak nás jeřáb pomalu vyvezl do výšky padesáti metrů, kde Ondřej Koráb předvedl své umění.

Výhled je opravdu nádherný. Autor: PrahaIN.cz

„Je to pro mě velká čest a současně velká výzva, protože mám strach z výšek a pracovat padesát metrů nad zemí na otevřené plošině nebude jednoduché. Ale už s tímto strachem pracuji a letos v létě jsem skákal s padákem,“ popsal šéfkuchař.

Hosty nejdříve přivítal lázeňskou oplatkou, prý aby si připadali jako na nebeské kolonádě.

Na předkrm se poté podával uzený losos s podmáslím a okurkou, následoval teplý předkrm v podobě lanýžové sedliny s Mattoni a s koprovým krémem a jako hlavní chod se podávalo pečené hovězí s konfitovanou bramborou, pyré z černého kořene a s hovězí omáčkou.

Pro vegetariány je připraveno lehce odlišné menu. Lososa nahradí uzené tofu, zatímco v hlavním chodu se místo hovězího bude podávat pečený tempeh.

Krásné, ale drahé

Dezert už byl pro všechny stejný. Je inspirovaný dortem Pupp, což je čokoládový dort s meruňkovým kaviárem a kokosem. Ten byl opravdu výborný.

Porce byly malinkaté, akorát tak na ochutnání. S plným břichem jsme ale rozhodně neodcházeli.

Předkrm a dezert. Autor: PrahaIN.cz

Večeři v oblacích si může vyzkoušet každý. První prodloužený víkend již proběhl, druhý se uskuteční od 14. do 17. září.

A ceny?

Nejdražší je večeře při západu slunce. Za ni zaplatíte 5.850 korun pro jednu osobu. Nejlevněji vychází oběd ve všední den, a to na 2.690 korun pro jednoho strávníka. O víkendu se cena zvedá na 3.190 korun.

I přes velmi vysoké ceny jsou ale již téměř všechna místa obsazena, rezervační systém ukazuje jen pár posledních volných míst.

 

Tagy

Speciály

Kudy kráčel zločin
Tajnosti slavných