foto: Se svolením Ambiente Restaurants (stejně jako ostatní snímky v článku)/Nově otevřený podnik Pult
Známá restaurační síť Ambiente otevřela nový pivní podnik s názvem Pult. Návštěvníci si mohou vychutnat šest čepovaných ležáků na jednom výčepu, které vybrala degustační rada. Všechny mají stejnou cenu, skladování, čepování i sklo, takže je jen na hostu, zda ochutná všechny nebo zůstane u jednoho oblíbeného.
„Už dlouho se věnujeme čepování a máme za sebou kus práce. Vrátili jsme do hospod šnyt a dali výčepním zachlazenou vanu na půllitry. Nyní v inovacích pokračujeme a otevíráme hospodu, kde se bude čepovat šest českých ležáků najednou,“ popsal nový podnik Pult jeho spolumajitel, mistr výčepní Lukáš Svoboda pro oficiální web Ambiente.
Aktuálně se v Pultu točí Budvar, Dva Kohouti, Libertas, Matuška, Prazdroj a Proud. Ležáky doplňuje trojice častěji obměňovaných speciálů a lahve s neobvyklými pivními specialitami. Návštěvníci tak mohou ochutnat Meruňkový Kisseláč z pivovaru Proud, Pumpkin On Fire od Antoše či Tropickou Raketu od Matušky. Pult také nabízí krájené sušené maso od Amasa, tatarák a další pochoutky vhodné k pivu.

Architekti a designéři ze studia Olgoj Chorchoj sáhli v interiéru po materiálech vyzkoušených z výčepů v Lokálech – především po nerezu a křemenci. „Na rozdíl od tanků, které jsme dělali dřív, jsou tady, jak pracovně říkáme „prsa“ – záhyby, za kterými jsou zastrčené jednotlivé sudy,“ dodává pro web Ambi.cz designér Michal Froněk. Podnik doplňují výrazné žlutozelené prvky grafické identity od Studia Najbrt.
Příběh Ambiente začal psát Tomáš Karpíšek v roce 1995, kdy otevřel svoji první restauraci v Mánesově ulici. Nyní se počet podniků výrazně rozšířil, kromě zmíněného Pultu jde například o Čestr, Cukrárnu Myšák, Brasileiro, Pizza Nuovo, Café Savoy, Esku či o známé Lokály zaměřené na českou kuchyň.