Obě pražské michelinské restaurace svoji hvězdu obhájily

18. 11. 202116:15
Obě pražské michelinské restaurace svoji hvězdu obhájily
foto: Se svolením Field Restaurant (stejně jako ostatní snímky v článku, pokud není uvedeno jinak)/Restaurace Field obhájila michelinskou hvězdu již popáté

Pražské restaurace Field šéfkuchaře Radka Kašpárka a La Degustation Bohême Bourgeoise obhájily jednu hvězdu v prestižním gastronomickém průvodci Michelin. Žádný jiný český podnik novou hvězdu nezískal. Vyplývá to z gastronomického průvodce, který zveřejnila společnost Michelin.

Tým Field restaurantu obhájil hvězdu již popáté. „Pátá obhajoba v řadě je pro nás potvrzením, že jsme kvalitu udrželi a obstáli v období, které je těžké pro všechny restaurace. Rád bych poděkoval svému parťákovi, spolumajiteli a restaurant managerovi Mírovi Noskovi za podporu, protože ten minulý rok byl asi nejtěžší od otevření Fieldu. Měli jsme půl roku zavřeno a povedlo se nám udržet náš skvělý tým, na to jsem pyšný. Z obhajoby mám obrovskou radost, děkuji všem svým kolegům, ta hvězda je pro vás všechny,“ uvedl šéfkuchař Radek Kašpárek na Facebooku.

 

Daněk, foie gras, zelí, stroček.

„Už podeváté otevíráme oslavnou champagne a připíjíme na další hvězdný, i když náročný rok,“ stojí na stránkách druhé oceněné restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise.

 

Bramborak podle La Degustation. Foto se svolením La Degustation Bohême Bourgeoise 

Jedna hvězda Michelin označuje velice dobrou restauraci ve své kategorii, dvě hvězdy výtečnou kuchyni, která stojí za návštěvu, a tři hvězdy výjimečnou kuchyni, která stojí za zvláštní cestu. Žádné české restauraci se však více jak jednu hvězdu získat nepodařilo.

Do michelinského výběru se jako „dobrá kvalita za dobrou cenu“, které je také známé jako Bib, dostalo pět pražských restaurací. Svoji pozici obhájila rodinná restaurace Na Kopci, která podává speciality francouzské a české kuchyně, italská Divinis Zdeňka Pohlreicha a karlínská Eska, která spadá pod podniky Ambiente.

Novinkou je zařazení restaurace v industriálním stylu, která podává denní menu sezónní české kuchyně The Eatery a Dejvická 34 by Tomáš Černý, která je zaměřena na českou a italskou kuchyni.

„Neskutečné, že se nám podařilo po tak krátké době dostat se do tohoto prestižního průvodce! Moc jsem si přál, aby se nám dařilo a tohle je ocenění za celoroční práci, o kterém se mi ani nesnilo. Já svou prací žiju a dělám ji, jak nejlíp umím. Ale sám by to člověk nezvládl, takže velký dík celému našemu neuvěřitelnému týmu a všem, co nám pomáhají a stojí za námi v této nelehké době,“ uvedl na sociální síti k ocenění šéfkuchař a spolumajitel restaurace Tomáš Černý.

 

Michelinský inspektor zařadil Dejvickou 34 mezi pět pražských restaurací oceněných „BIB GOURMAND“. Foto se svolením Dejvická 34

„Jsme potěšeni, že jsme našli další dvě restaurace, které můžeme přidat do našeho seznamu ocenění Bib Gourmand v Praze. Tyto restaurace představují skvělou hodnotu za peníze, které lze ve městě nalézt, a zároveň nabízejí vysoce kvalitní vaření s fantastickými chutěmi,“ uvedl mezinárodní ředitel Gwendal Poullennec v pražském průvodci.

„Praha nabízí něco pro každého a stále pestřejší výběr restaurací přispívá k její dynamické kulinářské scéně. Mnohé z těchto restaurací najdete daleko od centra města: trendy, současné podniky, které odrážejí moderní Prahu a zároveň respektují kulinářské tradice země,“ dodal Poullennec.

Tagy

Speciály

Kudy kráčel zločin
Tajnosti slavných