foto: Bob Asher, Prahain.cz/V Bistru Čejka vaří manželská dvojice kuchařů z Filipín
Na místo Bufáčku vzniklo v Karlíně Bistro Čejka, základ podniku ale zůstává stejný. Nabízí speciality rodinného uzenářství a české kuchyně, které jsou vyráběné podle tradičních receptů. „Provedli jsme několik výrazných změn, ale naši hosté na nás nezanevřeli, hned první den po otevření jsme měli plno,“ řekla naší redakci Eva Čejková.
Otevírat v dnešní nejisté době nový podnik znamená mít odvahu a nápad, který přitáhne hosty. Se zajímavým konceptem přišli Martin a Eva Čejkovi ze slavného řeznického a uzenářského rodu. Před rokem v pražském Karlíně otevřeli malý podnik s netradičním názvem a vsadili na klasické české speciality.
V nově otevřeném Bistru Čejka je plno. Foto: PrahaIN.cz
Hostům Bufáček nabízel ve vysoké kvalitě českou klasiku. Drškovou polévku, hovězí guláš, výpečky se zelím a knedlíkem, jitrnice, jelita, domácí paštiky a další. Originální koncept slavil v krátké době úspěch. Občas docházelo i k situacím, kdy se personál omluvil hostům, protože byla překročena zavírací hodina.
Psali jsme
Mleté maso je základem mnoha skvělých specialit. Platí ale jedna zásada, vždy musí být připravené z pečlivě vybraného, čerstvého masa. „Existují dva…
Povzbuzeni úspěchem se po roce úspěšného fungování majitelé rozhodli udělat další krok. Razantní přestavba změnila interiér k nepoznání a na jídelníčku se objevily nové speciality. Základ složený z oblíbené klasiky ale zůstal stejný.
„Změnili jsme název podniku. Už se nejmenuje Bufáček, ale Bistro Čejka. Výrazně jsme změnili interiér, který je nyní více prostornější. Mám radost z toho, že naši hosté na nás nezanevřeli, hned první den po otevření jsme měli plno,“ řekla naší redakci Eva Čejková.
V bistru se sešly tři generace řeznického a uzenářského rodu. Foto: PrahaIN.cz
Gastronomický a restaurační byznys prochází v posledních letech těžkým obdobím. Některé podniky končí, další se mění na obchody nebo kanceláře, hospody v obcích se stávají vzácností. Kromě vysokých nákladů se majitelé restaurací potýkají s nedostatkem kvalifikovaných pracovníků.
„Měli jsme štěstí a podařilo se nám sehnat velmi kvalitní personál. Chtěli jsme skloubit tradici s moderní kuchyní. Na jídelníček jsme proto nově zařadili bramborové lokše na několik způsobů, například se zakysanou smetanou a povidly. Pro gurmány jsme na jídelníček zařadili obložené talíře ze sušeného masa a nakládané zeleniny, sušené klobásy a sušenou krkovici s beraními rohy. Nabízíme i zapečené sendviče na různé způsoby, například se sušeným hovězím masem, kyselým zelím a čedarem. Ale klasika, jako jsou zabíjačkové speciality, samozřejmě zůstává srdcem naší kuchyně. Nikdy se jí nevzdáme,“ ukončila Eva Čejková.