POZVÁNKA: Festival Restaurant Week představí českou restaurační scénu

02. 03. 202408:53
POZVÁNKA: Festival Restaurant Week představí českou restaurační scénu
foto: Georgi Bidenko, PrahaIN.cz/Jídlo, ilustrační foto

Ulice metropole někdy připomínají jednu velkou restaurační řadu. Určit, které podniky opravdu stojí za to, je občas náročné. Pomoci má festival Restaurant Week, který za speciální festivalovou cenu představuje to nejlepší z české restaurační scény v rámci tříchodového menu.

Posláním festivalu je představit a propagovat autentickou českou restaurační scénu a nabídnout hostům nové zajímavé podniky. Ty mají navíc možnost v rámci tříchodového menu předvést to nejlepší, co v nich je. To vše v termínu od 6. do 24. března za jednotnou cenu.

Tříchodové festivalové menu, které obsahuje předkrm, hlavní chod, dezert a koktejl, totiž stojí vždy 590 nebo 790 korun. Na výběr je z téměř padesáti restaurací na území hlavního města, které nabízejí všechny možné světové kuchyně a vyznačují se různým zaměřením. Zájemci si mohou vybrat den návštěvy, hodinu i počet hostů. Maximum je osm, osmý má v takovém případě dokonce konzumaci zadarmo. Na vychutnání kulinářského zážitku pak mají všichni hosté 90 minut.

Nabídka je pestrá, samozřejmostí je i alternativní menu

Rezervace jsou možné přímo na webu festivalu. Nabídku je možné filtrovat podle zaměření, atmosféry, příležitosti i dalších služeb, například připojení wifi nebo možnosti parkování. Po rozkliknutí se pak zobrazí konkrétní nabízené menu. Všechny podniky mají dokonce dvě, jedno z nich je alternativní – vegetariánské, veganské nebo s rybou.

Mezi zapojenými podniky lze často najít i proslavená jména. Například restauraci Alcron, která se nachází nedaleko Václavského náměstí. Za 790 korun si tu můžete v rámci festivalu pochutnat například na uzeném pstruhovi s okurkovým salátem, kančí kýtě s omáčkou z červeného vína a šípků a arašídovém Paris-brest.

Známá jména i menší česká bistra

Zajímavá je také nabídka další známé restaurace, La Bottega Bistroteka v Dlouhé ulici. Ta nabízí za cenu 790 korun lilkovou parmigianu, hovězí entrecote s pečenou mrkví a citronový koláč. Další pobočka La Bottega di Finestra nedaleko Karlova mostu pak za stejnou cenu servíruje hovězí tatarák na bruschettě, scaloppine al Limone s hráškovým pyré a čokoládový dort.

V kategorii levnějších menu v ceně 590 korun se nachází například restaurace La Cucina Tusarova, která se zaměřuje na italskou kuchyni. Její festivalové menu se skládá z panzanella salátu s krevetami, špaget carbonara a dortu cheesecake.

Na českou kuchyni bude možné zajít například do Fuel bistra v Karlíně. Podávat se bude za cenu 590 korun tatarák z červené řepy, filírovaný flank steak a krém z bílé čokolády.

Tagy

Speciály

Kudy kráčel zločin
Tajnosti slavných