Pražskou špičkovou gastronomii covid nezastavil, mlaská se tu dál

22. 01. 202214:28
Pražskou špičkovou gastronomii covid nezastavil, mlaská se tu dál
foto: Jan Svoboda, PrahaIN.cz/Krevety s lanýži

Mrazivé zimní dny a večery jsou jako stvořené k návštěvám restaurací se špičkovou gastronomií. Michelinský průvodce na svých stránkách uvádí dvacet sedm podniků sídlících v Praze. Pro vaši inspiraci jsme v redakci PrahaIN.cz nahlédli do aktuální nabídky několika z nich.

La Veranda

Restaurace La veranda nabízí momentálně jako specialitu foie gras. Milovníci jemně opečených husích nebo kachních jater si zde ještě pár týdnů dozajista přijdou na své. Musí si připravit 465 korun a mohou si vychutnat jedinečnou texturu a chuť jatýrek, kterou podtrhne jablečný tart, brusinky v rumu a brusinkový gel. Tato tradiční francouzská delikatesa v posledních měsících čelí ve své domovině protestům ochránců zvířat. Těm se nelíbí způsob výkrmu ptáků určených pro tuto lahůdku. V tomto pražském podniku jim ale nikdo nebude bránit, aby si tento pokrm v klidu vychutnali.

V nabídce hlavních jídel lze vybírat například mezi Žloutkovým tagliatelle s parmezánovým velouté, sušeným žloutkem a černými lanýži za 445 korun a Hřbetem z daňka s divokou brokolicí, bramborovým pyré s kaštany a glazé lanýži v ceně 645 korun.

Café Imperial

V podniku nejznámějšího českého šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha Café Imperial aktuálně zvou na snídaňové menu. Otevřeno mají od sedmé hodiny ranní a podle ohlasů na facebooku je posnídat v secesních prostorách hotelu Imperial moc příjemný zážitek. Tousty, vejce a slanina jsou základem anglické či americké snídaně v ceně 275 korun, ale v nabídce lze nalézt také tradiční 'burianovské' tři vejce do skla za 145 korun. Zaplatit se dá také dárkovým certifikátem, které guru českých kuchařů nabízí už dlouhou dobu a někteří z nich ho možná našli pod stomečkem.

Hovězí steak ze svíčkové, omáčka champignons de Paris, steakové hranolky. Foto: Jan Svoboda, PrahaIN.cz

Eska

V karlínském podniku Eska nabízí tradiční kuchyni, jejich specialitou je čerstvý chleba z vlastní pekárny. V pondělí ráno je vždycky čerstvý a prý úplně nejlepší. Jídlo, které si tady zákazník z nabídky může objednat on line, mu doručí vlastní dopravou. Jedním z nejoblíbenějších dovážkových jídel je tatarák s bylinkami v ceně 270 korun.

Aromi

Restaurace Aromi nabízí italskou kuchyni. Již od svých začátků se zaměřuje na ryby, mořské plody a reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na původní kvalitní a čerstvé italské suroviny, ze kterých jsou jídla připravována. Na svém facebooku uvádí, že na přelomu roku byla zvolena jako 21. nejlepší italská restaurace na světě.

Milovníkům mořských plodů zde servírují středomořské krevety za 285 korun, jako předkrm si mohou dát mimo jiné grilované kalamáry za 395 korun. Dále mají na výběr z hlavních jídel například Spaghetti „Mancini“ s celým humrem za 925 korun.

Stačí se jen rozhodnout. Každopádně přejeme dobrou chuť.

Třeba k lososu na víně...

Foto: Jan Svoboda, PrahaIN.cz

 

Tagy

Speciály

Kudy kráčel zločin
Tajnosti slavných