foto: Vít Hassan pro PrahaIN.cz/Bufet v Karlíně, patří pod Ambiente
PrahaIN.cz pravidelně obchází různá bistra, restaurace a bufety v hlavním městě. Necílíme na podniky, které jsou určeny primárně pro turisty. Zde se totiž vyšší cena očekává. Naopak se soustředíme na takzvanou lidovou tvořivost.
Zajímáme se o standardní místa, kde žijí normální lidé. Před několika dny jsme proto zavítali do Karlína, kde nás na první pohled upoutal tamní bufet.
Jeho ceny jsou abnormálně vysoké.
Už na výloze jsme si všimli nápisu, že celý bochník chleba zde stojí 138 korun, půlka 69 korun. Podobně vysokou sumu jsme doposud nezaznamenali.
Stejně jako některé položky jídelního lístku umístěného na vchodových dveřích.
Grilované kuře stojí 628 korun, jeho polovina 338 korun. V ostatních podnicích, kde jsme se pro jistotu dívali, stojí celé kuře v rozmezí od 350 do 440 korun. Hovoříme pouze o Praze.

Ceny jsou vysoké. Zájem o sortiment prý také. Foto: PrahaIN.cz
Smažené kuře v housce stojí v Karlíně 228 korun a holandský řízek mají za 225 korun.
Na místě jsme byli v pátek odpoledne, uvnitř nebyl nikdo.
Na webových stránkách je ovšem nabídka asi dvaceti chodů, všechny jsou podle provozovatelů vyprodány.
Bufet patří společnosti AMBI GRIL, s.r.o., za níž stojí například restauratér Daniel Kronďák. Ke konci roku 2020 firma vykázala celková aktiva ve výši 7,6 milionu korun, ale cizí zdroje přesahovaly sedmnáct milionů (ZDE). Jak to vypadalo poté, jasné není, na veřejném rejstříku tyto údaje chybí.