foto: Jan Svoboda, PrahaIN.cz/Jídlo, ilustrační foto
Možností, jak oslavit Silvestra, je mnoho. Někdo odjede s partou na hory, někdo vyrazí do oblíbené hospůdky. Pro někoho jsou oslavy posledního dne roku nucené a zůstává raději doma. Jiný chce strávit výjimečný večer ve společnosti dobrého jídla a pití a objedná si silvestrovské menu některé z vyhlášených restaurací v metropoli.
Pokud s sebou ale chce vzít rodinu nebo pozvat přátele, peněženka zapláče. Degustační menu zde totiž vyjdou na pořádný balík.
Na galavečeři můžete vyrazit například do restaurace Alcron. Menu o sedmi chodech obsahuje vinný doprovod, nealkoholické nápoje, kávu, čaj. Pokud se rozhodnete strávit Silvestr ve vyhlášené restauraci v centru Prahy, můžete se těšit na ústřicový tatarák, jehněčí pastrami, tuňákové sashimi, dýňovou polévku, holuba, ale také na výběr francouzských sýrů. A jako dezert se bude podávat soufflé s tmavou čokoládou a krvavým pomerančem.
Cena? Slavnostní večeře pěkně zahýbe s povánoční peněženkou. Menu pro jednu osobu vyjde na 9.500 korun.
Závěr roku můžete strávit taky v Café Imperial Zdeňka Pohlreicha. Zde vám bude stačit „jen“ 3.450 na osobu a za dítě ve věku 4-12 let zaplatíte 1.725 korun. Cena zahrnuje přípitek, večeři formou bufetu a servírovaný hlavní chod, těšit se můžete na živou hudbu. Za nápoje si připlatíte zvlášť.
Jde o výjimku, neboť zbylé podniky, které jsme navštívili, mají jejich konzumaci zahrnutou v ceně.
Na výběr je z několika předkrmů, salátů a také bar s mořskými plody. Jako hlavní chod se podává candát s pažitkovou omáčkou, jehněčí kolínko, jelen s omáčkou z portského vína, dušená telecí líčka nebo konfit z kachny. Jako sladká tečka se bude servírovat créme brulée nebo čokoládový dortík. Kdo nemá rád sladké, může si dopřát výběr sýrů.
Oslava barevného světa pro dva za 29.980 korun. S prémiovým výhledem na Prahu grátis
Velkolepý večírek si přichystal Hilton Prague. Jmenovat se bude Oslava barevného světa. „Tři skvělé večeře a báječná after-párty, to vše včetně špičkové zábavy,“ láká hotel.
Grand Ballroom startuje v 19:30. Pořadatelé slibují úchvatnou atmosféru působivé večeře formou rautu s výběrem jídel inspirovaných těmi nejvybranějšími chutěmi.
Psali jsme
REPORTÁŽ: Snídaně, svačina, oběd, i večeře. Vše si v prodejnách lahůdek můžete dát. V nabídce jsou chlebíčky, řízky, saláty, bagety, briošky,…
A cena? Přesně 6.990 korun na osobu s místem s výhledem na pódium, a pokud chcete prémiová místa s přímým výhledem na pódium, zaplatíte 9.990 korun. Balíček zahrnuje uvítací přípitek, večeři, půlnoční přípitek, vybraná vína, piva, nealkoholické nápoje až do jedné hodiny ranní a hudební vystoupení.
Pokud si chcete užít večer bez ratolestí, můžete využít dětský koutek. V ceně 1.990 korun za jedno dítě od 3 do 12 let je zahrnut také speciální bufet určený pro nejmenší. Cena za osobní chůvu pro děti do tří let je tři tisíce korun.
Exkluzivní silvestrovskou oslavu můžete zažít také ve sky baru Cloud 9 na střeše hotelu Hilton Prague. Večeře formou rautu, speciální vystoupení, soukromý ohňostroj, DJs a další překvapení vyjdou na 12.990 korun na osobu s místem s výhledem na město. Prémiová místa s přímým výhledem na město pak 14.990 korun. V ceně je neomezená konzumace šampaňského, prémiových bílých a červených vín, koktejly na bázi šampaňského, destiláty a další drinky až do zavírací hodiny.
0,375 šampaňského pro dvě osoby
Oslavit příchod nového roku můžete ve vyhlášené restauraci Coda na Malé Straně. I zde si budete muset připravit pořádný obnos peněz.
Cena za jednu osobu činí 9.876 korun. Večer začíná v 19:00 a konec je naplánovaný na jednu hodinu ráno. Co za téměř deset tisíc dostanete? Skleničku šampaňského na přivítanou, silvestrovské menu, živou hudbu, taneční parket a neomezenou konzumaci vína, piva, nealkoholických nápojů, kávy a čaje. A také láhev šampaňského na půlnoční přípitek: 0,375 litru pro dvě osoby.
Silvestrovské menu si můžete vychutnat rovněž v jedné z nejlepších restaurací v Praze, v restauraci Terasa U Zlaté studně. Budete ale muset sáhnout hluboko do kapsy. Jedno silvestrovské menu vyjde na 14.500 korun. Podávat se bude černý kaviár, sashimi a tartar z ahi tuňáka (žlutoploutvého, pozn. red.), tartar z jelena sika, terina z kachních jater anebo královské holoubě z Anjou.
Rodiče a dvě dospělé děti tak nechají v centru metropole rovných osmapadesát tisíc korun…