Restaurace hotelu Marriott připravila jarní speciality
foto: restaurace The Artisan/Kapří tatarák marinovaný v citronovém jogurtu
Restaurace The Artisan v hotelu Marriott se rozhodla přivítat jaro specialitami. V rámci nedělních brunchů bude podávat nové pokrmy z čerstvé zeleniny, bylinek a domácích ingrediencí. Na 17. a 18. dubna připravila také speciální velikonoční brunch s doprovodným programem pro děti, malováním kraslic a hudebním vystoupením.
Jaro s sebou do kuchyně přináší hlavně čerstvé bylinky, klíčky a jarní zeleninu. Proto se The Artisan rozhodla tento fakt umocnit ve svých specialitách. Pokrmy dochutí divokými bylinkami i jedlými květy.

„K mým nejoblíbenějším jarním surovinám patří jednoznačně mladý špenát, ředkvičky, rebarbora, hrášek, červená řepa, medvědí česnek nebo třeba kalec. Často také pracujeme s lístky a květy fialek, macešek, sedmikrásek, pampelišek, řebříčku, likve či ptačince, který se skvěle hodí k dezertům. Aromatický kopr zase výborně doplňuje chuť sladkovodních ryb,” říká David Rejhon, šéfkuchař restaurace The Artisan.

Kapří tatarák, hráškový krém nebo jehněčí kýta
Bylinkami a jarní zeleninou se samozřejmě inspirují všechny novinky v nedělním menu. Hosté se mohou těšit na kapří tatarák marinovaný v citronovém jogurtu, svěží hráškový krém či jehněčí kýtu podávanou s medvědím česnekem a rozmarýnovou omáčkou. To vše doplní široký výběr ryb, například okoun s kroupy a červenou řepou zakapaný koprovým olejem. Jako dezert se bude podávat domácí mechový dort se špenátem a červenou řepou a nebo rebarborové muffiny z ječmene.

Během Velikonoc bude restaurace podávat kromě specialit také kuřecí supreme s hráškem, holandskou omáčkou a medvědím česnekem. Pro vegetariány bude připraven salát z mladého špenátu s nakládaným sýrem a ředkvičkami.
Psali jsme
Smíchovská náplavka se nachází na Hořejším nábřeží, kde od Jiráskova mostu pokračuje až po Železniční most, který vede na Smíchovské nádraží.…
Tagy
Speciály