foto: Cellato, se souhlasem pro publikaci/Zmrzlina Byakuya
Ivan T. je šedesátník z Moskvy. Žije v Praze 4, kde vlastní dvě nemovitosti. V České republice je zhruba třicet let. Do rodné země se vrátit nehodlá. Podílel se totiž na vydávání takzvaně zakázané literatury a mohl prý mít problémy.
Nyní se soustředí na nemovitosti. Redakce PrahaIN.cz jeho totožnost zná. Byl to právě on, kdo nás upozornil na zajímavý zážitek. Ivan se totiž pohybuje v ruské komunitě, která podle jeho slov nemá hluboko do kapsy.
„Je tu hodně bohatých Rusů. Už nejsou ani tak v Karlových Varech, ale jsou skutečně v Praze. Rodiče jsou spořádaní, děti se chovají špatně,“ poznamenal s tím, že byl účastníkem jedné velkolepé rodinné oslavy v dětském centru Žirafa v Čestlicích.
„Kamarádův syn chtěl zničehonic koupit nejdražší zmrzlinu světa. Je to japonská zmrzlina,“ poznamenal s tím, že nakonec zůstalo jen u přání. „Oni chtěli objednat pět balení, to vychází asi na 600 tisíc korun. Syn mého kamaráda to zadával přes PayPal, po deseti minutách hodil iPhonem o zem, proto jsem to zaznamenal. Pak nadával, že je to kvůli Rusku a podobné hlouposti. Nakonec se mu to nepodařilo. Hoch myslel, že může všechno, viděl, že nemůže,“ uzavřel Ivan T.
Originální balení. zdroj: Cellato, se souhlasem pro publikaci
Nechte si chutnat
PrahaIN.cz se jeho slova rozhodla ověřit. Ne často se setkáváme se zmrzlinou za 140 tisíc korun. Ta ale skutečně existuje a je možné si ji za určitých okolností objednat. Vyrábí ji opravdu japonská společnost Cellato.
Jejím nejdražším artiklem je prémiová zmrzlina Byakuya (sklenička o objemu 130 mililitrů). Obsahuje například saké, parmazán a bílý lanýž. Jedno balení vychází na zhruba 132 tisíc korun. Firma na stránkách uvádí, že pokrm je spárován s tradiční japonskou ingrediencí saké.
„Jemná sladkost a nádherné aroma dodávají vůni bílých lanýžů komplexnost,“ popisuje s tím, že při objednávce přes internet je k balení přidána také speciální lžička (více ZDE).
Zmrzlinu jsme zkoušeli objednat také.
Problém nebyl v národnosti, ale v tom, že není mimo Japonsko prostřednictvím oficiálního výrobce distribuována.
Kdybyste na ni někdy náhodou narazili, vězte, že se musí pokapat olejem z lanýžů a nechat ohřát v mikrovlnce, dokud do hmoty nepronikne lžička. Doporučená doba konzumace je maximálně deset dnů od nákupu.