Silvestr u Pohlreicha: Vstup pouze s nejnaducanější peněženkou

31. 12. 202310:22
Silvestr u Pohlreicha: Vstup pouze s nejnaducanější peněženkou
foto: Georgi Bidenko, PrahaIN.cz/Zdeněk Pohlreich

PrahaIN.cz zmapovala známé pražské podniky a jejich silvestrovská menu. Ta se značně liší jak cenou, tak obsahem. Obecně ale platí, že konec roku je v české metropoli velmi drahý. Pokud bychom brali čtyřčlennou rodinu, která by chtěla strávit poslední den roku 2023 ve společnosti, budeme hovořit o sumách kolem patnácti tisíc. Mluvíme pouze o jídle a pití, nikoli o ubytování.

O tom jsme ostatně informovali v sobotu.

Kapacity tři dny před Silvestrem ještě nebyly úplně plné, ale pobyt na tři noci včetně Silvestra vyjde téměř všude na více než deset tisíc. Nejdražší je samozřejmě noc z 31. prosince na 1. ledna.

V některých hotelech je tento den i sedminásobně dražší než ostatní. Takový Adeba Hotel v Pernerově ulici nabízí noc na Silvestra za více než sedm tisíc pro dva, o týden později je to přitom pouze za 1.800.

Podobných příkladů bychom nalezli desítky.

Hilton 31. prosince za 11.600, týden na to je dvakrát levnější. Hotel Uno Prague zase inzeruje všechny neděle asi za 1.200, poslední den v tomto roce je skoro za pětinásobek.

Konec roku 2022. Foto: PrahaIN.cz

Menu

Redakce se zaměřila na známé podniky nejen v centru metropole.

Začneme u Ondřeje Slaniny v Chateau Havel Praha. Silvestrovské menu zde podávají od 17:00 a dospělého vyjde na 2.450 korun. Jeho součástí je aperitiv, studený a teplý předkrm, polévka, hlavní chod (pomalu pečená hovězí svíčková s lanýžovým pyré) a dezert.

Restaurace Mincovna na Staroměstském náměstí přivítá hosty za 1.900 korun na osobu. Tamní šéfkuchař David Kalina připravil tříchodové menu. Stejný počet jídel nabízí také restaurace Tiskárna Národní. La Republica v Praze 1 má menu za 2.800 korun na osobu. Součástí je jídlo i přípitek. V podobné cenové relaci se pohybuje rovněž restaurace Hard Rock Cafe, Nebozízek, restaurace Altány Kampa nebo restaurace Deer v Michalské ulici.

Přehled dalších míst, kde strávit konec roku:

  • Restaurace Blue Wagon: 2.900 korun
  • Restaurace Obecní dům: 4.290 korun
  • Restaurace Augustine: 8.200 korun
  • Restaurace Seasons (hotel Hilton): 6.990 korun
  • Buddha Bar: 5.700 korun
  • Restaurace Bricks: 4.950 korun
  • Spojka Karlín: 1.000 korun
  • Restaurant Zlatá Praha (hotel InterContinental): 9.990 korun včetně menu, vybraných vín, nealko nápojů, piva, kávy a čaje
  • Ambiente restaurante Brasileiro: 2.690 korun
  • Žofín Garden Stan & Palác Žofín restaurant: 2.990 korun (barman show, disco, živá hudba, jídlo a pití)
  • Parníky Praha: 2.250 korun
  • Petřínské terasy: 1.990 korun
  • Midtown Grill Restaurant (v hotelu Prague Marriott): 1.490 korun

Zdroj: jednotlivé stránky podniků, redakční výběr

 

O poznání dražší jsou samozřejmě některé hotelové restaurace. Cloud 9 Sky Bar v Hiltonu nabídne menu za 8.490 korun. Oproti tomu restaurace hotelu Hoffmeister drží menu těsně pod čtyřmi tisíci. V Grand Hotelu Bohemia v centru města je výsledná suma dokonce 10.990 korun. V případě hotelů je ovšem nutné podotknout, že složení hostů tvoří především zahraniční klientela.

Kromě shora uvedeného „televizního“ šéfkuchaře Slaniny má zvučné jméno také Zdeněk Pohlreich. Jeho Café Imperial patří ve srovnání s ostatní restauracemi k těm dražším. Dospělého vyjde menu na 3.950 korun a děti od 4 do 12 let zaplatí 1.825 korun. Rezervaci provázela záloha ve výši 100 procent celkové částky. Během večera bude hrát živá hudba a hosté si užijí nejen bufet, ale také servírovaný hlavní chod. Částka samozřejmě nezahrnuje nápoje.

Tagy

Speciály

Kudy kráčel zločin
Tajnosti slavných