foto: Vít Hassan pro PrahaIN.cz/Hotel Hilton
Redakce PrahaIN.cz se minulý týden sešla s Martinem Hahnem. Jeho rodiče v minulosti odešli z Československa do Švýcarska, kde se Martin narodil. Pracuje pro mezinárodní spediční firmu, ale především je velký fanoušek hokeje.
Do hlavního města České republiky přijel kvůli plánovanému mistrovství světa. Zůstal tu několik dnů. Naši redakci oslovil na základně předešlé spolupráce. Postěžoval si na špatnou domluvu s taxikáři, kteří často neovládají angličtinu či němčinu, překvapila ho poměrně vysoká cena za ubytování, ale co ho podle vlastních slov vyloženě udivilo, byl hotel Hilton.
Právě do tamního podniku CLOUD 9 SKY BAR & LOUNGE ho poslal internetový průvodce.
„Chtěli jsme tam jít, ale jsme zvyklí z Ženevy i z Paříže, kde se často pohybuji, že ceny v amerických hotelových řetězcích bývají vyšší,“ řekl pro PrahaIN.cz. Dodejme, že v České republice byl s manželkou a devítiletým synem.
„Hledali jsme menu, je to vždycky lepší, nejste pak překvapení, ale Hilton u svých restaurací žádné neměl,“ podotkl. Nakonec rodina zjistila, že disponuje v přepočtu asi dvěma tisíci.
Psali jsme
TISKOVÁ KONFERENCE: Šestnáctého října roku 1945 vyhlásila Organizace spojených národů pro výživu a zemědělství den boje proti hladu. Právě…
Evropská drahota
„Měli jsme poslední hotovost před odjezdem, chtěli jsme ji utratit. Manželka mi řekla, že zajdeme do toho baru na něco menšího, protože CLOUD 9 byl jediný podnik s otevřeným nápojovým a jídelním lístkem v rámci Hiltonu a my ho prostě chtěli vidět,“ doplnil Martin.
Chuť prý dostal na sendvič. Ten zmíněný bar skutečně nabízí. Jedná se o specialitu Katsu Sando. V Asii jde o standardní pokrm, kdy se maso prokládá sendvičovým chlebem a salátem. V Praze však tato chuťovka vychází na 790 korun. PrahaIN.cz cenu ověřila z barového menu CLOUD 9.
„Tak nás rychle přešla chuť a skončili jsme v KFC,“ doplnil Martin.
Jeho postřehy týkající se našeho hlavního města přineseme za několik dnů. Nejvíc by prý chtěl porovnat služby. „Ceny jsou různé, to mě nepřekvapí, ale chování barmanů a číšníků je něco, na čem by Praha měla zapracovat,“ přiblížil.