„To nemůže být pravda, tohle ne…“ Čtvrteční food festival v Praze dopadl ještě hůř než před měsícem

23. 05. 202505:26
„To nemůže být pravda, tohle ne…“ Čtvrteční food festival v Praze dopadl ještě hůř než před měsícem
foto: Bára Richterová, PrahaIN.cz/Food festival v jednu hodinu odpoledne

REPORTÁŽ: U obchodního centra Arkády Pankrác se již podruhé konal food festival. Stánkaři zde své grily a další propriety nachystali poprvé zhruba před měsícem. Tehdy jsme zde nechyběli. Festival však pokazilo počasí poté, co téměř celý den pršelo. O zimě ani nemluvě. Někteří tak své stánky zabalili ještě dřív, než bylo původně v plánu. Zákazníků mnoho nepřišlo. Podobně to vypadalo i ve čtvrtek. PrahaIN.cz zde opět nechyběla.

„Brečel bych, kdybych tady měl něco prodávat. Dáte si práci s přípravou, desítky hodin, pak prší a vy máte po všem. Znám to, v minulosti jsem podobný byznys dělal. Prodejců je mi fakt líto,” řekl nám jeden z kolemjdoucích v dubnu.

Všichni proto doufali, že v druhé polovině května bude situace lepší, nicméně i teď zaúřadovalo počasí. Ve čtvrtek 22. května se totiž znovu ochladilo a na celý den meteorologové předpovídali přeháňky, což se vyplnilo. Celý den bylo zataženo, foukal silnější vítr a občas spadlo pár kapek. Nebyla to sice taková katastrofa jako minulý měsíc, ale k sezení se studeným pivem na lavičce to rozhodně nebylo.

Z drobného deště se ovšem nakonec stalo vydatné pršení a to nepolevilo ani v pozdním odpoledni. Teplota se držela jen lehce nad deseti stupni, což je opravdu málo.

Ceny vysoké, ale ne neobvyklé

Jaký obchod je podle vás nejhorší?

9%
9%
3%
5%
12%
39%
23%
celkem hlasovalo 10866 hlasujících
Potvrďte, že nejste robot

První stánky se otevřely už v deset hodin dopoledne, ale téměř až do oběda zely prázdnotou.

Na výběr bylo z několika druhů burgerů, baget s trhaným masem, belgickými hranolky či sladkými churros. Nechyběly ani dva stánky s pivem. Nic víc však zakoupit nešlo. Ceny byly vyšší, ale srovnatelné s jinými podobnými akcemi, kterých ročně navštívíme několik desítek nejen na územní hlavního města Prahy. Konkrétně? Kornout belgických hranolek tentokrát stál 130 korun, bageta s trhaným masem byla od 185 korun do 210 v případě hovězího masa, hot dog v několika variantách mohli zákazníci pořídit za 145 korun. Minulý týden jsme byli na Světě knihy, zde stál pro srovnání rovnou stovku. 

Burgery na Arkádách se daly sehnat okolo dvou stovek. Za malý balíček, ve kterém bylo pět tyčinek sladkých churros, si prodejce účtoval 170 korun. Hodně? Málo? Tak akorát? To necháváme na vás. 

To snad ne

Vzhledem k tomu, že v okolí food festivalu je nespočet kanceláří, jediný větší frmol nastal kolem poledne, když si zaměstnanci chtěli dopřát změnu od rutinní nabídky v místních podnicích. A že jich zde je. Stejně jako minule si ovšem většina odnášela svoje jídlo do tepla kanceláří.

„Když jsme ráno stavěli stánek, foukalo a začínalo pršet, říkal jsem si, že to snad není možné. Popravdě jsem měl chuť to okamžitě zabalit. Kdyby pršelo i dneska, myslel bych, že mě někdo za něco trestá, že to snad ani není možné,“ řekl nám jeden z prodejců.

Sami jsme ochutnali hot dog a bagetu s trhaným hovězím masem. Pochutnali jsme si, ale za 210 korun bychom si možná představovali trochu víc, určitě ale nelitujeme. Ostatně podobných názorů, že je to sice drahé, ale není to každý den, jsme zaslechli více. Ti, co se rozhodli investovat, nelitovali.

Nezbývá než doufat, že za měsíc počasí konečně vyjde. Stánky se totiž znovu otevřou ve čtvrtek 26. června, poté 25. září a 30. října.

Tagy

Speciály

Kudy kráčel zločin
Tajnosti slavných