Vyzkoušeli jsme nejvyhlášenější pražský kebab

22. 04. 202412:01
Vyzkoušeli jsme nejvyhlášenější pražský kebab
foto: Adéla Houbová, PrahaIN.cz/Gemüse Corner Kebab sandwich

Prodejny s kebabem je v hlavním městě možné najít doslova na každém rohu. Ne každá z nich je ale tak vyhlášená, že by se před ní pravidelně tvořily dlouhé fronty. Proslulý Gemüse Corner Kebab, který má v Praze dvě pobočky, jsme navštívili a ochutnali.

Do povědomí široké veřejnosti se Gemüse Corner Kebab zapsal už před několika lety svým stánkem v Podolí, hned naproti Žlutým lázním. Jeho popularitu dokazují fronty, které se před stánkem velice často tvoří a které jsme už několikrát při cestě kolem zaznamenali. Tentokrát jsme se ale vydali do sesterské prodejny, která se otevřela v dubnu 2022 na rohu ulic Rumunská a Londýnská nedaleko I. P. Pavlova.

Obě provozovny mají otevřeno každý den od 11 do 21 hodin. Už tím se od konkurence odlišují. Na půlnoční svačinku sem zkrátka nezajdete. Další obrovskou odlišností je maso. V nabídce je tady totiž jen kuřecí. Zato ale není z polotovaru. Sami jsme byli svědky, jak kuchaři jednotlivé kousky masa na tyč napichovali. Pro vegetariány je v nabídce také halloumi nebo falafel.

Vyšší cena a více omáček

Ze základní nabídky je možné si kebab zakoupit v chlebu (sandwich) za 175 korun, v placce (dürum) za 180 korun nebo jako talíř s rýží či bulgurem za 185 korun. Cena je stejná pro kuřecí, halloumi i falafel variantu. Speciality pak tvoří köfte sandwich nebo talíř s jehněčím masem za 250 korun, hummus talíř s kuřecím masem, falafelem nebo halloumi za 190 korun a corner talíř pro 2 za 550 korun, který kombinuje téměř všechny položky z nabídky.

Nevšední je nabídka omáček. V menu je jich totiž hned osm. Vedle tradiční bylinkové nebo česnekové také kari, pálivá, hummus, ajvar, koprová nebo sezamová. Odlišná od konkurence je pak i samotná náplň kebabu, protože kromě tradiční čerstvé zeleniny ji tvoří pečená zelenina a batátové hranolky. Celou nálož pak obsluha zakápla citronem a okořenila. To jsme jinde ještě také nikdy neviděli. Co možná trochu nadzvedlo obočí, byla absence rukavic, a to i při vymačkávání citronu.

talířKuřecí kebab talíř s rýží. Foto: redakce PrahaIN.cz

Potěšilo nás vlastní pivo

Využili jsme možnosti si jídlo sníst na místě, kterou stánek v Podolí nenabízí. K tomu nás potěšila nabídka vlastního řemeslného piva z pivovaru Ossegg v ceně 60 korun za 0,3litrovou lahev. Objednali jsme si kuřecí talíř a sandwich. Talíř s bylinkovou a sezamovou omáčkou, sadwich s kombinací pálivé a česnekové.

Hned na začátek musíme říct, že porce byly úctyhodné. Z chleba náplň padala a talíř byl po okraj plný. Do obou variant se nám dostalo stejné porce masa, protože obsluha ho v obou případech odměřila pomocí k tomu určené misky. Stejné složení bylo také u zeleniny. Na talíř se jí ale vešlo o něco více. Trochu zvláštní se nám pak zdála příloha v podobě rýže, protože byla trochu suchá a ke zbytku pokrmu se příliš nehodila. Mnohem víc bychom ocenili o něco větší porci hranolků namísto rýže.

pivoŘemeslné pivo nás v nabídce potěšilo. Foto: redakce PrahaIN.cz

Sezamová omáčka byla zvláštní, pálivá decentní

Co se týče omáček, sezamová nás příliš neoslovila. Chutnala velice zvláštně a příště bychom si ji určitě nevybrali. Co nám ale chutnalo moc, byla kombinace česnekové a pálivé. Ta, i když je na tabuli označena třemi ohýnky, pálí jen decentně a chuť celého jídla příjemně doplnila.

Celkově nám jídlo i pití chutnalo. Musíme potvrdit, že Gemüse Corner Kebab nabízí kebab, který asi jinde v Praze neochutnáte. Jeho nevšední chutě tvoří zejména grilovaná zelenina, která byla za nás moc dobrá. Ocenili jsme také koření na vrchu, které vytvořilo pomyslnou zlatou tečku. Návštěvu můžeme určitě doporučit.

Recenze obou podniků jsou kladné. Stížnosti schytává obsluha

Kladně se o podniku vyjadřuje také většina Google recenzí. Tam si provozovna v Rumunské vysloužila 4,4 hvězdičky z pěti ve více než sedmi stech recenzích. Pobočka v Podolí má recenzí dokonce přes 2,5 tisíce a skóre 4,3 z pěti.

Zákazníci si v recenzích stěžují nejčastěji na personál, atmosféru a delší čekání ve frontě. „Kebab jinak, než ho asi většinou známe, ale chutná a nebylo nám z něj těžko. Ale byli jsme tam poprvé a obsluha neochotná. Poměrně uspěchaná, a když se zeptáte, jaké mají omáčky a místo odpovědi vás odkážou na tabuli, to je nevychovanost. Atmosféra nebyla příjemná,“ uvedl ke své návštěvě Rumunské před měsícem uživatel zdenkatrnka.

„Tak 1-2 roky zpět, to byl nejvyhlášenější kebab v Praze. Fronty byly max. 15 minut. Teď doba čekání je jako na poště. Čistý čas čekání ve frontě 53 minut. Je to zvláštní, na to že tam jsou ve 4 lidech. Měla jsem dost času pozorovat jejich efektivitu práce. Jeden pije pivo opřený o lednici na klid, druhý jde na cigáro,“ napsal před čtyřmi měsíci uživatel Danny S o podolské pobočce.

Tagy

Speciály

Kudy kráčel zločin
Tajnosti slavných