Z renomované české hospody je nelevná indická restaurace. Přes svátky bylo prázdno

19. 04. 202310:03
Z renomované české hospody je nelevná indická restaurace. Přes svátky bylo prázdno
foto: Jiří Zemen, PrahaIN.cz/Z nové indické restaurace v Libni

REPORTÁŽ: V ulici poblíž Libeňského zámku několik let stála restaurace, kterou si oblíbili nejen místní obyvatelé. Moderní českou gastronomii si zákazníci nadmíru pochvalovali, důkazem jsou třeba recenze na Google.

Zenklovka ale měla dobré hodnocení téměř na každé platformě. Od Tripadvisoru, přes Google až po české-hospůdky.cz. Restaurace byla oblíbená nejen díky své kuchyni, ale také čepované Plzni. Nabídka jídel byla široká. Dali jste si tady například svíčkovou, vepřovou panenku s hranolky až po quesadillu s trhaným masem.

Dnes jsou to už pouze vzpomínky. Restaurace se uzavřela v polovině srpna loňského roku a nejen místní doufali, že se brzy vrátí. Ale to se nestalo. Česká hospoda z důvodu vysokých cen energií již neotevřela a prostor na adrese Zenklova 10/68 zel nějakou dobu prázdnotou.

Až do ledna letošního roku, kdy se zde otevřela nová indická restaurace s názvem Curry King. Velká změna na místě, kde se podávala především tradiční česká jídla. My se na začátku dubna vydali indickou kuchyni vyzkoušet.

Zenklovka? Kde?

A hned při vstupu jsme si všimli obrovské změny. Že zde dříve byla „nějaká“ Zenklovka, byste v žádném případě nepoznali. Restaurace v současné době působí elegantnějším dojmem. Ale že by sem člověk nemohl vstoupit v teplácích a sportovní bundě, to se rozhodně říct nedá.

Prostíraní stylové, ubrousky jsou naskládány do tvaru koruny, proto právě Curry King. Zdi zkrášluje hned několik motivů, malovaný slon či tygr, ženy na plantáži, ale také obrázky pšenice. Oproti předchozímu interiéru opravdu velká proměna, ale špatně se tu cítit asi nebudete.

Ve čtvrtek večer, před svátky, byla restaurace téměř prázdná. Kromě jednoho stolu, kde sedělo asi šest lidí na pivu a vínu a zanedlouho odešli, tu popíjeli ještě dva muži, jeden z nich byl, jak se později ukázalo, provozovatel restaurace.

Během toho alespoň chodili kurýři Woltu pro online objednávky.

Z restaurace Curry King. Zdroj: PrahaIN.cz

Až moc velký výběr

Když jsme od číšníka, který v češtině neexceloval, obdrželi jídelní lístek, byli jsme docela zaskočení. Výběr jídel byl na náš vkus až příliš široký. Mnohostránkové menu ukazovalo více než sto jídel, ve kterých by se ztratil možná i expert na indickou kuchyni. 

Vybírali jsme dlouho a stejně jsme zvolili asi jedno z nejklasičtějších jídel - Tikka Massala. S jehněčím masem za 290 korun, do toho však není započítaná příloha. Dali jsme si placku Naan. 

Rajčatová omáčka s kokosem a mandlemi byla opravdu úžasná. Stejné to bylo v případě placky, pochutnali jsme si a zajímavá paleta chutí nás bavila. Za tohle bychom udělili plný počet bodů úplně s přehledem. Problém byl v mase, jehněčí se nedalo skoro ani ukousnout. Propadák.

Ovšem i tak byl celkový dojem z jídla dobrý. 

Mínusem jsou ale ceny. Nicméně indická kuchyně je všeobecně v Čechách drahá, takže jsme na to byli připraveni. V Curry King se jedna osoba za hlavní chod a pití pod čtyři sta korun nevejde.

Tikka Massala v Curry King. Zdroj: PrahaIN.cz

Funguje to, zaklepal na stůl provozovatel

Když jsme dojedli a číšník odnesl talíř, potvrdilo se nám, že muž sedící kousek od nás je opravdu provozovatel restaurace. Slušně se nás zeptal, jestli nám chutnalo, to také není samozřejmostí. 

Rovnou jsme se ho zeptali, jak podnik v době zdražování a vysokých cen energií funguje. Nahradit restauraci, která „zkrachovala“ a přitom byla velmi oblíbená, musí být bezpochyby těžké. 

Majitel však byl optimista a při odpovědi na naši otázku zaklepal na stůl. 

„Naštěstí to jde dobře. Lidi chodí, objednávají přes internet, funguje to. Jsme tady od ledna. Že je teď prázdno? To je asi těmi svátky, lidé odjíždějí pryč na Velikonoce,“ sdělil nám.

„Vést restaurační byznys v dnešní době je hodně složité. Musíte to dělat poctivě. Nabídnout lidem poctivé jídlo, poctivý servis, sehnat dobré lidi... Je to těžké, ale zatím se to daří,“ dodal perfektní češtinou. 

Curry King prý praská ve švech především v době oběda, kdy jsou ceny levnější i o polovinu.

Restauraci jsme navštívili anonymně a na své náklady.  

Tagy

Speciály

Kudy kráčel zločin
Tajnosti slavných