foto: Bára Richterová, PrahaIN.cz/Karlovy Vary, ilustrační foto
Na naši redakci se obrátila čtenářka, která strávila prodloužený víkend v Karlových Varech. Navštívila lázně, podívala se, kde se vyrábí Becherovka a nechyběla ani procházka po kolonádě a ochutnávka minerálních pramenů. Jedinou chybu prý udělala při volbě oběda před cestou domů. Až pak zjistila, že navštívila vůbec nejhůře hodnocenou restauraci ve městě.
„Myslela jsem si, že nejde vybrat špatně, restaurace na první pohled působila normálně. Obsluha byla trochu pomalá, ale hlavně jsme dostali jídlo na špinavých talířích, bylo studené. Bylo to strašné,“ napsala nám Olga H.
Až když zaplatila, podívala se na recenze restaurace. Pouhé 2,4/5 hvězd na Googlu hovoří za vše. Jde o vůbec nejhůře hodnocenou restauraci v Karlových Varech. Lidé kritikou nešetří ani na Tripadvisoru a v recenzích Seznamu.
Poznámky ohledně špinavého nádobí, studeného jídla a vysokých cen navíc přibývají velmi často.
Psali jsme
PrahaIN.cz měla možnost mluvit s jedním z nejbohatších Čechů. Sešli jsme se na konci října a hovořili o developerských projektech. Dotyčný…
Na zmíněné recenze i na restauraci Kolonáda jsme se podívali prostřednictvím internetu.
Reakcí je na Googlu celkem 259, nejvíce recenzentů udělilo jednu hvězdu. A kritika se stále opakuje.
Kritika ze všech stran
Studené jídlo, kusy papíru v pití, vlas v jídle, podivný kurz při platbě v eurech, starý chléb, předem započítaný couvert či malé porce. „Nedá se tomu říkat jídlo,“ ohodnotil jeden z recenzentů. „Hospoda zaměřená na turisty, kteří přijdou jen jednou a už se nevrátí. Už se sem nevrátíme a nikomu to nedoporučujeme,“ přidal další.
Jedinou věcí, kterou kritici podniku dávají k dobru, je Becherovka a pivo. To je podle nich pořádné, prý na něm ale nejde nic zkazit. Hosté také chválí lokalitu na břehu říčky Teplá.
Naše redakce se podívala i na webové stránky restaurace. Vypadají velmi zastarale. Dočteme se, že Kolonáda byla otevřena v roce 1993 spíše jako kavárna s menším výběrem pokrmů a malou předzahrádkou.
Poměrně vtipně působí informace k jídelnímu lístku, kde zjistíme, že „menu obsahuje kuřecí hovězí vepřové maso, rozmanitý je i výběr ryb.“ Na interpunkci autor zřejmě zapomněl.
U jídelního lístku si však všimneme, že je v platnosti od 23. 5. 2017. Na dotaz, zda je stále aktuální, nám nikdo z restaurace neodpověděl.
Nikdo nereagoval ani na otázky týkající se kritiky.