foto: Georgi Bidenko, PrahaIN.cz/Burger, ilustrační foto
V pražských ulicích momentálně vládne zima a mráz. A všude obchází omikron. V restauracích je poloprázdno i večer. V podnicích, kam se před dvěma lety nedalo zajít bez předchozí rezervace, dnes pomalu vítají každého návštěvníka.
Burger a žebírka v Huse
Aktuální nabídce v restauraci Potrefená husa Albertov vévodí akce Žebírka. Ta začala 13. ledna a potrvá do konce měsíce. Návštěvníci tu mohou ochutnat vepřová nebo hovězí žebra. V menu lze nalézt třeba zauzená vepřová žebra v chilli-medové marinádě s pečeným kukuřičným klasem na bylinkovém másle a rozpečeným pečivem v ceně 325 korun. To vše se dá zapít točeným pivem a svět může být na chvíli o něco radostnější.
Poctivý burger zde servírují s křupavou slaninou, čedarem a kyselou okurkou, rajčetem a ledovým salátem a s hranolky jako s přílohou spolu s pikantní majonézou za 268 korun.
Největší rozvážkové společnosti nabízejí hamburgery v akci
Velké rozvážkové společnosti Dáme jídlo či Wolt mají shodně ve své aktuální nabídce akci na hamburgery, a to i vegetariánské. Oblíbenost hamburgeru je setrvalá, jde o chutné a syté jídlo jako stvořené pro zimní období.
Podle facebooku podniku Burger Letná byl zvolen jako burger týdne Onion cheese burger s hovězím masem, slaninou, čedarem a cibulovými kroužky a s ledovým salátem a bbq omáčkou jako přílohou v ceně 138 korun. Mají zde v nabídce také vegetariánský Supercheese burger, který obsahuje sojovou placku, domácí housku, goudu, ledový salát, smaženou cibuli a majonézu a stojí 128 korun.
Ve Vinohradském burger baru nabízejí mimo jiné pro zájemce s „plechovou hubou“ hamburger ROUTE 66 s hovězím masem, čedarem, marinovaným kaktusem, opečenou slaninou, chipottle papričkami a chipottle majonézou a s ledovým a rukolovým salátkem v ceně 225 korun.

Polední menu v Let's meat, zdroj: Markéta Šálková, PrahaIN.cz
Vinohradské burgery u Flóry
K obědu si dennodenně můžete burger také v restauraci Let´s meat na pražských Vinohradech. V rámci obědového menu burger vyjde zhruba na 140 korun. Maso v housce je každý den jiné. Někdy s cibulovými kroužky, jindy s bramborovými chipsy, slaninou. V denní nabídce občas najdete speciality jako kachní burger, nebo burger z trhaného vepřového masa. Součástí menu jsou hranolky a omáčka.
Večer si trošku připlatíte. Nejlevnější Let's Burger stojí 205 korun. Nejdražším je Wild Mexico za 225 korun, ve kterém najdete hovězí maso Black Angus, chorizo, sýr manchego, papričky jalapeños, volské oko, guacamole, koriandr a majonézu.
Belgická
Svými burgery je proslavena restaurace DISH. Provozovna v Římské je momentálně uzavřena, ale v Belgické se najíte i dnes. Ve stálé nabídce najdete dvanáct různých kousků. Nejlevnějším je vegetariánský Portobello - vege za 245 korun. Cheezish a French pear vás vyjdou na 265 korun. V French peru si pochutnáte na hovězím mase s modrým sýrem Remberterem, slanině, nakládané hrušce, dish kečupu a dubovém salátu. v Cheezishi na hovězím mase s čedarovou omáčkou, uzené goudě, pancettě, bramborovém rösti, okurce a slaninéze. Nám nejvíc chutnal Chilly shack.
Dobrou chuť.
PrahaIN.cz zavítala do jedné z poboček Burger Kingu, kde jsme viděli například tyto chuťovky:
- Double Steakhouse Cripsy Bacon King (nálož kuřecího masa v kombinaci se dvěma plátky sýru cheddar, opečenou slaninu, křupavou cibulku, BBQ omáčku a majonézou) za 199 korun
- King´s Chimichurri Double (až dva plátky prémiového hovězího masa se šťavnatými rajčaty, rukolou a cibulí, spojené se smetanovou chutí třech plátků sýru Gouda a křupavou slaninou zalité v naší nové Chimmichurri omáčce, a to vše v jemné prémiové briošce) za 269 korun
- Triple Whopper pro největší jedlíky za 179 korun
- Steakhouse Bacon King Tripple (trojitá porce na ohni grilovaného hovězího masa se čtyřmi plátky sýru cheddar, opečenou slaninou, křupavou cibulkou, to vše doplněné BBQ omáčkou a majonézou) za 249 korun
- King´s Whiskey BBQ (spojení uzeného BBQ, jehož chuť doplňuje rafinovaná whisky – omáčka s nádechem ikonického nápoje, rukola s rajčaty a pikantní Jalapenos chuťově propojené s třemi plátky křupavé slaniny) za 189 korun
|
Budějovická
Na Praze 4 se nachází vyhlášený Jacob´s. Je zaměřený na burgery.
V nabídce jako novinku najdete například Burger “Truffle“, tedy hovězí maso s gorgonzolou, pančetou, karamelizovanou cibulkou, lanýžovou majonézou, grilované portobello a baby špenátem. Cena je solidní, 189 korun.
Ve stálé nabídce si rovněž vyberete.
Šťavnatý Jacob’s one nebo chutný Groby (hovězí maso se sýrem red Leicester, slaninou, vídeňskou cibulkou, majonéza z uzených habanero papriček, BBQ omáčkou a salátem). Vynikající je taky burger s názvem Bohém: hovězí maso se sýrem, pražskou šunkou glazovanou medem, pečeným bílým zelím a hořčičnou majonézou. A to vše za 169 korun.
Komu nestačí, může si přidat batáty nebo hranolky s čedarovou omáčkou, jalapenos a pažitkou.
Vše jsme ochutnali, vše bylo báječné, obsluha rychlá, ochotná, jídlo vždy teplé.

Pro milovníky lanýžů se vrací Burger TRUFFLE. Foto: Jacob's Street Food
Psali jsme
RECENZE Na začátku Dlouhé ulice svítí do tmy mohutné výlohy, kde si v akváriu humři brousí klepeta, než se jim horká voda stane posledním…
Psali jsme
Vlna zdražování je všudypřítomná. V posledních dnech se to začíná projevovat i na základních potravinách a také na nejběžnějším pečivu. A víte,…