ROZHOVOR: Spisovatel Lukáš Berný se věnuje českým hospodám, respektive jejich historii. Na toto téma vydal už několik knih, a tak má rozhodně co říct. V rozhovoru pro server PrahaIN.cz mluví také o svém pohledu na pražské pivnice.
Vídeňský řízek se často považuje za ten vůbec nejlepší. V Česku ho ale spolehlivě válcují vepřové a kuřecí varianty, které jsou koloritem…
Turisté, kteří poslední dny trávili v Praze, určitě v úterý potěšila výrazná změna počasí. Slunce svítí, teploměr ukazuje téměř dvacet stupňů…
ROZHOVOR: Zvýšení sazby DPH u točeného piva z 10 na 21 procent i další rostoucí náklady donutily majitele restaurací zvýšit ceny piva i jídla.…
Téměř před rokem mnoho lidí smutnilo. V Praze totiž vloni 1. července vešla v platnost vyhláška, jež zakazovala konzumaci alkoholu na několika…
Během epidemie covidu byly téměř na rok vyřazeny z provozu restaurace a hospody. Jako pomoc po 260 dnech jejich uzavření byla zavedena nižší…
Češi na pivo nezanevřeli ani po velkém útlumu trhu způsobeném pandemií a lockdowny. V loňském roce se do hospod vrátili a spotřeba piva…
Nová vyhláška platící od 1. července zakázala konzumaci alkoholu na několika veřejných prostranstvích v Praze. To se samozřejmě dotklo…