Vídeňský řízek se často považuje za ten vůbec nejlepší. V Česku ho ale spolehlivě válcují vepřové a kuřecí varianty, které jsou koloritem tuzemských hospod a restaurací. Důvody toho, proč u nás vídeňský řízek není tak oblíbený, hledala naše redakce společně s elitními šéfkuchaři, podle nich je to…
S příchodem teplého počasí se na zahradách rozhořela ohniště a také grily. Mezi oblíbené speciality připravované na ohni patří už 133 let…
Mleté maso je základem mnoha skvělých specialit. Platí ale jedna zásada, vždy musí být připravené z pečlivě vybraného, čerstvého masa. „Existují dva…
ROZHOVOR: Oblíbená vinná klobása patří k takzvanému rodinnému stříbru. Jde o tradiční českou specialitu řezníků a uzenářů. Na rozdíl…
Někteří výrobci potravin se snaží mít co největší zisky doslova za každou cenu. Chovají se jako zlatokopové a trh zaplavují třeba i lacinými…
ROZHOVOR: Majitelé restaurací, pivnic, hospod, barů a kaváren dostali v posledních letech sérii těžkých úderů. Po necelém roce relativního klidu…
Stalo se vám někdy, že při vaření se hamburgery, sekaná nebo karbanátky smrskly na polovinu a zůstala z nich podivně chutnající mastná hrouda?…
Čeští řezníci kdysi šířili slávu kvalitních uzenin a masných výrobků. Každá obec, město i městská čtvrť, měla své mistry, kteří byli hrdí na svůj…
Kdysi byli staří řezníci a uzenáři hrdí na svůj stav a zákazníkům předkládali zboží nejvyšší možné kvality. Staré cechy ale dávno zanikly, práci…
ROZHOVOR: Vysočina, podzim, rok 1923. Tichými uličkami Bratroňova (vesnička u Nasavrk) se ozývá drkotání koleček dřevěného vozíku. Okolo se šíří…
RECENZE: Dělat restaurační byznys v dnešní době, to chce odvahu. V nejisté době se spousta podnikatelů uchyluje k zavíraní podniků. Aby přišel…