ROZHOVOR: Majitelé restaurací, pivnic, hospod, barů a kaváren dostali v posledních letech sérii těžkých úderů. Po necelém roce relativního klidu vláda oznámila, že seškrtá dotace na energie. Znamená to vyšší ceny elektřiny pro firmy i domácnosti. „Místo toho, aby vláda propustila zástupy zbytečných úředníků, chystá další…
Stalo se vám někdy, že při vaření se hamburgery, sekaná nebo karbanátky smrskly na polovinu a zůstala z nich podivně chutnající mastná hrouda?…
Čeští řezníci kdysi šířili slávu kvalitních uzenin a masných výrobků. Každá obec, město i městská čtvrť, měla své mistry, kteří byli hrdí na svůj…
Kdysi byli staří řezníci a uzenáři hrdí na svůj stav a zákazníkům předkládali zboží nejvyšší možné kvality. Staré cechy ale dávno zanikly, práci…
ROZHOVOR: Vysočina, podzim, rok 1923. Tichými uličkami Bratroňova (vesnička u Nasavrk) se ozývá drkotání koleček dřevěného vozíku. Okolo se šíří…
RECENZE: Dělat restaurační byznys v dnešní době, to chce odvahu. V nejisté době se spousta podnikatelů uchyluje k zavíraní podniků. Aby přišel…