Vídeňský řízek se často považuje za ten vůbec nejlepší. V Česku ho ale spolehlivě válcují vepřové a kuřecí varianty, které jsou koloritem tuzemských hospod a restaurací. Důvody toho, proč u nás vídeňský řízek není tak oblíbený, hledala naše redakce společně s elitními šéfkuchaři, podle nich je to…
ROZHOVOR: Jídlo a Vánoce, to je neodmyslitelné spojení, které potvrzuje i michelinský šéfkuchař Roman Paulus. „Teď už to k sobě intenzivně patří,“…
Zkušenosti Přemysla Forejta podtrhává působení v londýnské restauraci L'Autre Pied, která se chlubí hvězdou Michelin, i spolupráce v brněnském…
ROZHOVOR: Česká gastronomie se za poslední roky změnila. Zmizely některé stálice jídelních lístků, pryč jsou i zeleninové oblohy. O vývoji…
Vánoční štola je tradiční moučník, který pochází z Německa. Podle historických údajů konkrétně z Drážďan. Ale i v našich zemích má tato pochoutka…