Bojíte se dát si grilované kuře na cyklostezce u Vltavy? Není proč
foto: Barbora Novotná, PrahaIN.cz/Povodí Vltavy v pražském Braníku
Hygienická služba hlavního města Prahy (HSHMP) provedla kontrolu kvality a úrovně poskytovaných stravovacích služeb ve stáncích na Vltavské cyklostezce z Podolí až na Zbraslav. Výsledky kontroly jejích provozovatelů ze strany státního zdravotního dozoru dopadly velmi dobře.
Jak uvádí HSHMP na svých webových stránkách, v žádném ze sledovaných kontrolních parametrů nedošlo k nálezu hodnot představujících možný problém. Pražští hygienici provedli dozor v rámci prevence těsně před začátkem letních prázdnin.
Kontroly byly zaměřeny na to, jak jednotliví provozovatelé stánků naplňují své povinnosti předepsané příslušnými předpisy zejména při dodržování správné hygienické praxe při přípravě a výdeji pokrmů a nápojů a také na správné skladovací podmínky potravin. Dále se hygienici soustředili na zvláštní požadavky na prostory pro manipulaci s potravinami a dodržování zásad provozní a osobní hygieny.

Vzorek z těchto kuřat byl bez závad / zdroj: hygpraha.cz
Při jedné z kontrol navíc hygienici odebrali k laboratornímu mikrobiologickému vyšetření vzorek grilovaného kuřete, a to na přítomnost bakterie rodu Campylobacter a Salmonella. Z laboratorního výsledku vyplynulo, že odebraný vzorek vyhověl ve všech sledovaných ukazatelích.
Na cyklostezce byly zkontrolovány provozovny v Podolí, Braníku, Modřanech, Komořanech a na Zbraslavi. Patřily mezi ně stánek občerstvení U Sparty, Botel Racek, restaurace a sport bistro Rosmarina, stánek s občerstvením U Sváry, stánky Pizza Napolitana a Kikiriki gril ve Žlutých lázních a nakonec kiosek Konec žízně a stánek U posledního Kelta na Zbraslavi.
Psali jsme
Nový asfaltový povrch a veřejné osvětlení získají rozbité cyklostezky A26 a A2 mezi Elsnicovým náměstím a Povltavskou podél Rokytky a Vltavy.…
Tagy
Speciály