Zmrzlina za cenu jednoho oběda? V Praze ano

27. 05. 202315:05
Zmrzlina za cenu jednoho oběda? V Praze ano
foto: Helena Čírtková pro PrahaIN.cz/Nabídka zmrzlin v Crème de la Crème na Národní

S teplejším počasím opět začíná sezóna zmrzliny. Na základě našich zkušeností i recenzí z internetu vám přinášíme vám přehled těch nejlepších zmrzlináren. Najdete v něm jak tipy na luxusní zmrzlinové salóny, tak i finančně dostupné varianty.

Crème de la Crème

Na první místo jsme zařadili zmrzlinový salon Crème de la Crème. Ten nabízí kopečkovou zmrzlinu vlastní výroby v mnoha příchutích. Podnik byl založen v roce 2015 a jeho první pobočka byla v Husově ulici. Dnes společnost provozuje pět zmrzlináren, kromě té původní v Husově ulici, také na Národní 23, Průběžné, Francouzské a Pod Lipami.

Za malou porci (90 gramů) zaplatíte 59 korun, střední vás (180 gramů) vás vyjde na 109 korun a velká (270 gramů) stojí 149 korun. Jen tak mimochodem, malá točená zmrzlina v ulici Moskevská o objemu 100 ml. stojí 40 korun, za 150 mililitrovou porci tady zaplatíte 60 korun.

Crème de la Crème je jednou z nejlépe hodnocených zmrzlináren v hlavním městě. Na Instagramu a Facebooku má dohromady téměř třicet pět tisíc sledujících, v recenzích na Googlu mají všechny pobočky skóre čtyři celé sedm hvězd z pěti, a to na základě mnoha tisíců uživatelských hodnocení. Podobně si podnik stojí i na Seznamu. Pobočky v Husově a na Národní mají otevřeno až do půl jedenácté večer. 

„Fronta během oběda byla tak na 15-20 minut. Ale čekání rozhodně stálo za to,“ uvádí například Inesa J., jedna z recenzentek na Googlu. Její vzkaz byl v angličtině, stejně jako řada dalších. Celkový počet hodnocení na Googlu se blíží deseti tisícům.

Sami jsme navštívili jejich pobočku na Národní a zmrzlinu chválíme. Dali jsme si maracuju a lesní ovoce a obě byly báječné. Můžeme vřele doporučit. Pokud si nemůžete vychutnat toto ovoce čerstvé, zmrzlina vám jej vynahradí. Maracuja opravdu chutnala jako toto tropické ovoce. 

Nabídka zmrzlin v Crème de la Crème na Národní. Foto: Helena Čírtková pro PrahaIN.cz

Cukrárna Vanille

Cukrárnu Vanille najdete na náměstí Míru. Na výběr tu mají mnoho příchutí. Na základě vlastní zkušenosti můžeme potvrdit, že zmrzlina má v poměru k ceně dobrou kvalitu. Kopeček vás vyjde na 35 korun. Bohužel se nejedná o porce ve stylu italských mistrů, ale spíše o klasický český kopeček. V nabídce je i točená zmrzlina, kterou podnik nabízí ve čtyřech příchutích a čtyřech velikostech od 35 do 55 korun. Zákazníci mají k dispozici venkovní posezení vedle baziliky svaté Ludmily.

Průměr hodnocení na Googlu činí čtyři a půl z pěti, celkem je tady asi čtyři sta recenzí. Podobné hodnocení má cukrárna i dalších serverech.

„Výborná zmrzlina na super místě a za lidskou cenu,“ píše v recenzi na Googlu Michal P. Cenu vyzdvihují desítky recenzí, včetně těch psaných v angličtině, jež tu také tvoří velkou část.

Angelato

Angelato je další z vyhlášených pražských zmrzlináren, které si tuto lahůdku samy vyrábí. Založena byla roku 2007 a má čtyři pobočky: v Rytířské, na Dejvické, Újezdě a na Bělohorské. I v tomto případě můžete vyzkoušet nespočet příchutí. Za malou zmrzlinu (90 gramů) zaplatíte 59 korun, střední (180 gramů) stojí 99 korun a velká (270 gramů) vyjde na 139 korun. V nabídce je i maxi zmrzlina o hmotnosti 360 gramů v ceně 169 korun.

Na Googlu mají pobočky dohromady asi šest tisíc recenzí, celkové hodnocení se pohybuje okolo čtyř celých sedmi hvězd z pěti. Na Instagramu má Angelato přes šest a půl tisíce sledujících. Od června do září mají všechny pobočky otevřeno do desáté hodiny večerní, ostatní měsíce do osmi.

I tuto zmrzlinárnu redakce PrahaIN.cz navštívila. Vyzkoušeli jsme trochu netradiční rebarborovou a můžeme jen doporučit. Rebarborová zmrzlina se chutí podobala jiným ovocným, nicméně byla kvalitní a chutnala výtečně. 

Zmrzlinárna Angelato. Foto: Helena Čírtková pro PrahaIN.cz

Puro Gelato

Populární zmrzlinárna /gelaterie Puro Gelato má pobočky v Karlíně, Výtoni a na Vinohradech, dodává i do tří partnerských provozoven a několika dalších podniků. Společnost si zakládá na inspiraci pravou italskou zmrzlinou, na webových stránkách to osobně uvádí její zakladatelka. Potvrzuje to i hříčka v záhlaví webu: „Nejsem zmrzlina, jsem Gelato.“ „Gelato“ je italský výraz pro zmrzlinu.

Výběr kopečkové zmrzliny je tu velmi široký.

V podniku jsme, bohužel, nebyli přímo, ale doporučil nám ho nejeden známý. 

Na Facebooku a Instagramu má firma dohromady necelých dvacet tisíc sledujících. Výtoňská provozovna v ulici Na Hrobci má na Googlu dva tisíce tři sta recenzí, vinohradská pobočka v Rybalkově ulici dvě stě, přičemž hodnocení obou zmíněných přesahuje čtyři celé šest hvězd z pěti. Počet recenzí u ostatních poboček není vyšší než sto.

Šabatovo zmrzlinářství

Šabatovo zmrzlinářství je rodinný podnik nacházející se na náměstí Jiřího z Poděbrad. Jeho pobočku najdete i na okraji Prahy, v Kunraticích. Další dvě se nacházejí mimo metropoli, konkrétně v obcích Týnec nad Sázavou a Jesenice. Společnost vznikla roku 2007.

Zmrzlinářství nabízí domácí zmrzlinu v mnoha příchutích, točenou i kopečkovou. Mimo ni prodává také zákusky nebo kávu. Posedět lze venku i vevnitř. 

Obě pobočky dohromady mají na Googlu zhruba 120 recenzí, které jsou vesměs velmi pozitivní. Hodnocení se pohybuje okolo čtyř celých sedmi až čtyř celých osmi hvězdiček. „Dobrá káva, milá obsluha, luxusní zmrzlina,“ píše recenzentka Martina M. k prodejně na náměstí Jiřího z Poděbrad.

Ani tady redakce nebyla osobně, ale stejně jako v případě Pure Gelato, jsme i na tento podnik slyšeli chválu od našich blízkých. 

 

Tagy

Speciály

Kudy kráčel zločin
Tajnosti slavných